HAVRANLI ÖĞRENCİLER "ÜVEY EVLAT MI?"

HAVRANLI ÖĞRENCİLER

HAVRANLI ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM HAKKINI KİM ENGELLİYOR?




________________________________/Enver DOLGUN / HAVRAN

Havran ilçesi Fırsatları Arttırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesinden yoksun bırakılması ilçe toplumunda ve eğitim camiasında şaşkınlık yarattı. Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Nuri İnan, "Havran`da ki Anadolu Lisesi ve Teknik Meslek Lisesi FATİH projesine alınmalıdır" dedi.

ANADOLU VE TEKNİK MESLEK LİSESİ `FATİH`TE NİYE YOK?.

Havran ilçesi Fırsatları Arttırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesinden yoksun bırakılması ilçe toplumunda ve eğitim camiasında şaşkınlık yarattı. Türkiye`nin tümünde uygulamaya geçirilen FATİH projesinde, Havran ilçemizdeki hiçbir öğretim kurumunun proje kapsamına alınmamasını anlayamadıklarını, şaşkın ve üzgün olduklarını belirten Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Nuri İnan, "Havran`da ki Anadolu Lisesi ve Teknik Meslek Lisesi FATİH projesine alınmalıdır. Balıkesir bünyesinde nerede ise tüm ilçelerde yer alan ortaöğretim kurumlarına belli oranda proje ve doküman sunumu sağlanması planlanmış, ancak Havran bunun dışında tutulmuştur.

Bu durum Havran`da son yıllarda eğitim seviyesinin yükselmesi sevincini yaşarken, Balıkesir`de Rahmi Kula Anadolu Lisesi`nin de dahil olduğu, 17 il ve 52 okulda proje başlamıştır.Havran`ın bu projeden ayrılması eğitim seviyesinin yine eskiye dönme korkusunu yaşatacaktır" dedi.  
"Balıkesir bünyesinde zaten başarısızlık batağından kurtulmaya çalışan ilçemize reva görülen bu durum bizi son derece üzmüş ve meraka gark etmiştir. Başarı için elinden geleni yapmaya çalışan eğitim personelimizin morali bu durum karşısında bozulmuştur.
Bu durumun düzeltilmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor" diyen Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Nuri İnan, "Havran için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, ama yetkililerinde lütfen gereken hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Havranımızda bulunan Anadolu Lisesi ve Teknik Meslek Lisesinin de proje kapsamına alınması konusunda umarım çözüm noktasında somut verilere ulaşırız, umut ediyoruz ve sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

OKULLARDA PERSONEL YETERSİZ

Toplum yararına çalışma projesi kapsamında Havran ilçesine tahsis edilen 5 personelin son derece yetersiz olduğunu belirten Nuri İnan "İlimizde gelir düzeyi düşük ve günlük geçim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken işsiz bireylerin istihdama kazandırılması, aile yapılarının desteklenmesi, bir yandan hizmet verirken diğer yandan da hizmet almalarını sağlayabilmek amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı; Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde 4 ay süre ve 210 kişi ile uygulamaya geçirilecektir. İstihdam edilecek kişiler, Okullarımızda genel temizlik ve bakım ihtiyaçlarını karşılayacaktır" diye sorunları sıraladı.

BALIKESİR`DE EN ÇOK KÖY OKULUNA SAHİP TEK İLÇE

Balıkesir ilinde neredeyse en çok köy ilköğretim okuluna sahip olan ve bu okullarında kadrolu hizmetli sıkıntısı yaşayan Havran ilçesine İşkur tarafından tahsis edilen hizmetli sayısının azlığından dert yanan İnan, "Yaptığımız istatistiklerde okul başına düşen eleman sayısı oranının en az olduğu ilçelerden biri olduğumuz görülmektedir.
Bu sayı kim tarafından neye göre belirlenmiştir bilmiyoruz ama okulunu, sınıfını, eğitime öğretime hazırlama anlamında varını yoğunu ortaya koyan idareci ve öğretmenlerimiz kendine yardımcı eleman konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar.
Konunun daha hassasiyetle ele alınması temennimizdir. Havran üvey evlat olmasın. Çünkü biz Havranımız için her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı