Havranspor karara itiraz etti.

Havranspor karara itiraz etti.

Susurlukta oynanan karşılaşma 2-2 iken tatil edilmişti.

  Balıkesir Süper Amatör Ligin 18. Haftasında deplasmanda Susurluk Spor ile karşılan Havran Fatih Belediye Spor bilindiği üzere müsabakanın 90+2. Dakikasında Susurluk Spor futbolcularının maçı yöneten hakemlere yönelik fiziki saldırıları sonucunda müsabaka, hakemler tarafından tatil edilerek yarıda kalmıştı. Bunun üzerine 16.02.2016 Salı günü Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun (ASKF) almış olduğu karar neticesinde müsabakanın sonucunun 2-2 bittiğinin kararı alındı.

Bu karar üzerine Havran Fatih Belediye Spor Yönetim Kurulu şu açıklamayı yapmıştır.

?14.02.2016 Pazar günü Ligin 18. Haftasında Susurluk´da oynanan Susurluk Spor-Havran Fatih Belediye Spor karşılaşmasında maçın 90+2. Dakikasında Susurluk Spor´lu oyuncuların müsabakanın orta hakem ve yan hakemlerine fiziki saldırıları sonucunda hakem maçı yarıda bırakarak soyunma odasının yolunu tutmuşlardı. Bu olayların öncesinde maçın 90. Dakikasına gelindiğinde orta hakem maçı 7 dk Uzattığını işaret etmişti. Olaylar ise maçın 90+2. Dakikasında yaşanılmıştı.

Susurluk Spor´lu oyuncuların hakemlere fiziki saldırıları esnasında Futbolcularımız sukunetini ve sportmenliğini koruyarak olaylara müdahil olmamıştır. Susurluk Spor oyuncuları´nın hakemlere fiziki saldırıları esnasında maçın hakemi Susurluk Spor´un 3 Numaralı formayı giyen oyuncuya kırmızı kart göstermiş ve bu oyuncunun sahayı terk ederken yedek kulübesinde bulunan teknik heyet ve yedek oyuncularımıza aynı zamanda dışarıda maçı izleyen Başkanımız ve idarecilerimize taş ve kalas atarak fiziki saldırıları devam etmiştir. Yan hakeme ise bazı Susurluk Spor oyuncularının ?uçan tekme? ile saldırıları gözlemlenmiştir.

Hakemlere karşı yapılan bu talihsiz fiziki saldırıların sonucunda maçın 90+2. Dakikasında Hakemin düdüğünü çalarak yan hakemleri yanına çağırıp maçı yarıda bıraktığını ve maçın bitimine daha 5 dakika kaldığını hatırlatmak isteriz.

Hatırlarsanız bu olayların birebir benzeri Ligin 11. Haftasında 13.12.2015 Tarihinde Ayvalık´da oynanan Barbarossefaspor-Havran Fatih Belediye Spor karşılaşmasında yaşanmıştı. Bu karşılaşmada da Barbaros Sefa Spor oyuncularının maçın bitimine 3 dakika kala müsabakanın orta hakemine fiziki saldırıları sonucunda orta hakem düdüğünü çalarak yan hakemlerini yanına çağırıp soyunma odasının yolunu tutmuş ve bunun sonucunda Barbarossfeaspor-Havran Fatih Belediye Spor karşılaşması Havran Fatih Belediye Spor´un 3-0 hükmen galibiyetiyle tescillenmişti.

Şimdi Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´na (ASKF) Soruyoruz;

1- 13.12.2015 Tarihinde oynanan Barbarossefaspor-Havran Fatih Belediye Spor müsabakasından bu zamana kadar kurallar değişti de bizim mi haberimiz yok ?

 2- Eğer kurallar değişti ise de burada Barbarossefaspor Kulübü´nün ne suçu var ! Bu haksızlık değil mi ?

  3- Susurluk Spor-Havran Fatih Belediye Spor maçı ile ilgili almış olduğunuz bu karar neticesinde müsabakanın hakemlerini, Spor camiasında Türk Hakemliğini ayaklar altına alarak, Hakemliğe özenen gençlerimize ve bu işi icra eden hakemlere ?kardeşim sizin yaptığınız göreve saygımız yok, dayak da yersiniz, küfür de yersiniz? demiş olmuyor musunuz ? Yada bunun farkında değil misiniz ?

4- Bu karardan sonra Tüm Spor paydaşlarının içinde yer aldığı kişilerin Hakemlerin görevlerini sağlıklı olarak yerine getirebileceklerine inanıyor musunuz ? Daha da olayların çıkmasına çanak tuttuğunuzun farkında değil misiniz ?

Almış olduğunuz kararların, ilk önce bir kulübün menfaatlerini gözeterek değil ! İlk önce gençlerimizi, çocuklarımızı, geleceğimizi Türk Sporunu düşünerek almanız gerektiğini sizlere şiddetle hatırlatmak istiyoruz. Bugün takımımız 3 puan almış-almamış, yenmiş-yenilmiş önemli değil. Futbol müsabakaları 3 sonuca da açıktır. Sizler Türk sporunun idarecileri ve yöneticilerisiniz almış olduğunuz kararları ve alacağınız her türlü kararı iyice süzgeçten geçirerek ve en önemlisi gençlerimizi düşünerek almanız gerektiğini altını çizerek hatırlatmak istiyoruz." denildi.
 


Anahtar Kelimeler: Havranspor karara itiraz etti
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli