Havutça akıl yolunu işaret etti

Havutça akıl yolunu işaret etti

Balıkesir Milletvekili Namık Havutça: Bandırma'daki küçük kriz ve kırgınlıklar ortak akılla çözülmeli``



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Bandırma ilçe örgütünde son günlerde yaşanan gelişmeleri ve gerginliği değerlendirirken, Yaşanan küçük kriz ve kırgınlıkların, ortak akılla ve soğukkanlılıkla çözülmesi için herkes elinden geleni yapmalı” dedi.

Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da parti içindeki gruplar arası mücadelenin dışında kalmaya özen göstereceğini vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

Şu anda sabahlara kadar, yeni Anayasa için Milli Eğitim Komisyonu'nda çalışmalar yapıyorum. CHP'ye gönül veren herkesin görev ve sorumluluğu, iktidar odaklı, partimizi büyüten ve daha ileriye taşıyan bir anlayış olmalıdır. Çünkü, unutmayalım ki, Genel Başkanımızın belirttiği gibi CHP varsa, herkes için var. Bu kapsamda, kendi üyelerimize de sahip çıkarken, kendimizi her kesime daha iyi anlatmalıyız. Bizlerin asıl odaklanması gereken nokta adalet, eşitlik, özgürlükler içinde aydınlık bir Türkiye olmalıdır. Şunu da unutmayalım ki CHP, Bandırma için büyük bir güçtür. Bu gücün artarak sürmesi için partimize gönül veren herkesin duygusallıktan uzak, sağduyu ve ortak akılla hareket ederek, ortaya çıkan bu küçük krizi ve kırgınlıkları aşması gerekir. Perşembe akşamı Bandırma'da olacağım. Bu durumu, başta Belediye Başkanımız ve başkan yardımcılarımızla el ele vererek, çözmeye çalışacağım.”

CHP Bandırma İlçe örgütünün son delege seçimlerinde, kendisinin mahallesinden delege seçilemediği şeklinde yapılan spekülasyonları anlayamadığını da vurgulayan Havutça, şunları söyledi:

Delegeliği hiçbir zaman küçümsemiyorum ama ben, zaten partimin doğal kurultay üyesiyim. TBMM'de, partimin Milli Eğitim Komisyonu başta olmak üzere parti içinde önemli görevlerim var. Milletvekilliği seçiminde Bandırma'dan 40 bin oyun yanı sıra Susurluk, Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara ile tüm Balıkesir ilinden büyük oy almışım. Tüm Balıkesir beni kucaklamış, insanlar bağrına basmış. Durum böyleyken, mahallemde delege seçilmediğim şeklinde yapılan spekülasyonlarla uğraşacak değilim.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli