HAVUTÇA ``ATATÜRKÇÜYÜM ve EMPERYALİST DEĞİLİM``

HAVUTÇA ``ATATÜRKÇÜYÜM ve EMPERYALİST DEĞİLİM``

Namık Havutça, 24 Temmuz 2012 tarihinde Ulusal Bakış internet haber sitesinde Ayşe Meral imzalı CHP Tabanı Rahatsız, Taşrada Yöneticiler Vicdan ve Makam Arasına Sıkışmış!” yorumlarına yanıt verdi







CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 24 Temmuz 2012 tarihinde Ulusal Bakış internet haber sitesinde Ayşe Meral imzalı CHP Tabanı Rahatsız, Taşrada Yöneticiler Vicdan ve Makam Arasına Sıkışmış!” başlıklı yazı ve bu yazıyı kaynak göstererek bazı yerel gazetelerde yer alan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


Havutça, Atatürkçüyüm ve emperyalist değilim” dediği açıklamasında Atatürkçü ve antiemperyalist olarak halkın sorunlarına çözüm getiren sol değerlerin savunucusu olacağını söyledi. Havutça, Ne acıdır ki; Türkiye`de son derece barışçıl yollardan görüşlerini açıklayan ve demokrasinin vazgeçilmezi olan muhalefet; basın mensupları, bilim adamları, öğrenciler, sendikacılar, subaylar ve milletvekilleri, dayanaksız gerekçelerle hapislerde tutulurken, yargı bağımsızlığı ve bilimin özgürlüğü yok edilirken sol muhalefet olarak AKP'nin ekmeğine yağ sürecek kısır düşüncelere pirim verilmektedir. Bu tür bir yaklaşım halkımızın sorunlarına çözüm üretmemektedir” dedi.

Havutça'nın yazılı açıklaması şöyle:


Yazar Ayşe Meral yazısında Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikalarını, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Şafak Pavey, Balıkesir Milletvekillerimiz Sayın Ayşe Nedret Akova ve Sayın Haluk Ahmet Gümüş, Edremit İlçe Başkanımız Sayın Yurt Yıldırım ve beni kıyasıya” eleştirmiştir.


Yazarın eleştirilerini, dünya görüşü ve bu görüş doğrultusunda siyasi alanda çalışmalar yapan partiye gönül vermiş olması (belki de üyesidir, bilemiyorum) ile bağlantı kurarak değerlendiriyorum. Eleştirilere açık biri olarak yazarın fikirlerine saygım var, ama bu fikirleri kabul etmiyorum.


Neden?

İnternet haber sitesi yazarı Ayşe Meral, siyasal duruşum ve emperyalist güçler karşısındaki tavrıma eleştiri” çerçevesi içersinde düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmış. Demiş ki;
Balıkesir de CHP, 12 Haziran 2011 seçimlerinde 3 Milletvekili çıkardı. 1. Sıradan Vekil Namık Havutça'yı, CHP Milletvekili Şafak Pavey'in ABD den aldığı ödül'ün kutlanması dolayısıyla ABD Büyükelçisinin konutunda, bizzat ABD Büyükelçisinin ifadesiyle; ABD'nin eski dostları ile birlikte ‘Yeni Dostları' olarak kabul töreninde gördük! Sayın Vekilimiz böylece tarihe geçti!”

Her şeyden önce, tuzak cümleler” ile kaleme alındığını düşündüğüm yazıda ABD Büyükelçisinin Yeni dostlar” ifadesini gazetecilik terimiyle cımbızlayarak”, Namık Havutça bir emperyalisttir” algısının yaratılmak istenmesi kabul edilebilir değildir. Bu nedenle bu düşünceyle kaleme alınan yazıdaki düşünceleri reddediyorum.

Çünkü;

Namık Havutça, yani ben, ATATÜRK'e, ATATÜRKÇÜ düşünce sistemine, kurtuluş ve kuruluş süreci kadrolarına, Cumhuriyet değer ve kazanımlarına, Atatürk devrim ve ilkelerine gönülden inanmış ve bu uğurda mücadele etmiş biri olarak, (1)

Atatürk'e yönelik her türlü haksız ve yersiz eleştiriye yanıt veren, yurt bütünlüğüne ve ulusal birliğe zarar verecek eylem ve söylemlere Atatürkçü düşünce ve bakış açısıyla karşı duran, (2)

Emek eksenli, işçi, köylü, memur, emekli, kadın, çocuk, genç, tüm halkın haklarını savunan sosyal demokrasinin bayrağını iktidara dikmek için mücadele veren bir siyasetçi olarak, (3)

ATATÜRKÇÜ'yüm ve emperyalist değilim!

Ne mutlu ki, Kuvvayı Milliye mücadelesinde bağımsızlık ve özgürlük için bir araya gelişin sembolü Balıkesir'in milletvekiliyim!

Ne mutlu ki, emperyalist devletlerin desteği ile Yunanlılar`ın 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir`i işgal etmesinin ardından düşmana ilk kurşunu Ayvalık´ta, son kurşunu da Bandırma´da atan O kahramanlarımızın sayesinde bugün özgürce yaşadığımız topraklarda doğdum!

Ne mutlu ki; Kurtuluş Savaşı`nın zor şartları altında Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri'nde temelleri atılan,

Kurtuluş Savaşı'nda, Cumhuriyetin kurulmasında ve Cumhuriyet'in kurulmasından sonra çok partili yaşama geçişte önemli katkılarda bulunmuş,

Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar korumuş, aynı zamanda yenileşmenin, değişimin, özgürleşmenin ve çağdaşlaşmanın adresi olmuş,

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yılmaz bir neferiyim!

Ne mutlu ki, tüm bu saydığım değerlere inanan bir Genel Başkanım var!

Ne acıdır ki; Türkiye`de son derece barışçıl yollardan görüşlerini açıklayan ve demokrasinin vazgeçilmezi olan muhalefet; basın mensupları, bilim adamları, öğrenciler, sendikacılar, subaylar ve milletvekilleri, dayanaksız gerekçelerle hapislerde tutulurken, yargı bağımsızlığı ve bilimin özgürlüğü yok edilirken sol muhalefet olarak AKP'nin ekmeğine yağ sürecek kısır düşüncelere pirim verilmektedir. Bu tür bir yaklaşım halkımızın sorunlarına çözüm üretmemektedir. Bu nedenle, bir ATATÜRKÇÜ ve antiemperyalist olarak halkımızın sorunlarına çözüm getiren sol değerlerin savunucusu olacağımı Balıkesirli hemşerilerime ve tüm halkımıza duyurmak isterim.

Namık Havutça
Balıkesir Milletvekili





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı