Havutça Ayvalık`ta

Havutça Ayvalık`ta

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın da katılımıyla Ayvalık Belediyesi Sarı Zeybek Kafeteryada vatandaşlarla buluşan başkan adayı Rahmi Gençer`e kafeteryayı dolduranlar "Büyük başkan" sloganlarıyla yanında olduklarını gösterdiler.

Sarızeybek kafeteryada konuşan Rahmi Gençer, hakkında dedikodular üretildiğini ileri sürerek DSP adalı Mesut Ergini kastederek oldukça sert sözler sarf etti. Kendisinin patronların adamı olduğunu içeren dedikodular üretildiğine işaret eden Gençer, “Ben öyle patronların genel müdürü, genel müdür yardımcısı olarak da çalışmadım” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın da katılımıyla Ayvalık Belediyesi Sarı Zeybek Kafeteryada vatandaşlarla buluşan başkan adayı Rahmi Gençer`e kafeteryayı dolduranlar "Büyük başkan" sloganlarıyla yanında olduklarını gösterdiler. 

Burada konuşan Rahmi Gençer, "Dedidoku üreteceğine iş üretseydi Küçükköy cennet olurdu" sözleriyle eleştirdiği DSP`nin Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin`e oldukça sert sözlerle yüklendi.

Siyasi çevrelerin kendisi hakkında asılsız bir çok dedikodu ürettiğini vurgulayan Gençer, "Atalarımız, büyüklerimiz nasıl bu tarihi binaları bizlere kültür mirası olarak bıraktılarsa bizlerde gelecek nesillerimize tabiat parkını, adaları kültür mirası olarak bırakacağız" dedi.

Gençer, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hükümet politikalarını eleştirerek, adaletin emin ellerde olmaması, adalete siyasi baskı yapılması, adaletin birilerinin kendi işi için kullanmasının sonucunda bu ülkede her türlü ayrımcılığın, her türlü sıkıntının olacağını bildirdi.

Daha sonra konuşmasında DSP`yi kastederek büyük şehirde muhatabı olmayan bir partinin belediye başkanının hiç bir etkisi olmayacağına dikkat çeken Gençer Sarızeybek kafeteryada salonu dolduranlara hitaben yatığı konuşmasında şu sözleri kullandı;

"Yoğun bir çalışa temposu içerisindeyiz. Hayatımın son 7 ayına siyaset girdi. İyi ki siyasete girmişim. İyi ki siyaseti tanımışım, iyi ki Cumhuriyet halk Partisindeyim. Cumhuriyet halk Partisi birleşe birleşe büyüyor. 20 gün sonra büyük bir seçime giriyoruz. Bu seçim sadece Ayvalık`ta olmuyor, bütün Türkiye`de oluyor. CHP büyüyerek iktidara yürüyeceğiz. Ancak bu noktada sıkıntılarımız var. Maalesef ben olmazsam, partim de olmaz diyen arkadaşlar oldu aramızda. Üzülerek maalesef bu dönemi, süreci yaşadık.

BEN OLMAZSAM PARTİ DE OLMAZ DEDİLER.

Ben olmazsam parti de olmaz dediler. Gün o gün değil. Keşke bu olmazaydı.  O arkadaşlarımız böyle bir hırsa, egoya kapılmasalardı. Hep beraber şoya çıksaydık. Siyaset uzun soluklu bir iştir, siyaset emek işidir, siyaset zaman işidir. O yüzden keşke olmasaydı diyorum. Fakat oldu; şimdi hepimizin bir kere, iki kere, üç kere daha düşünmesi lazım. Bizim hepimizin dünya görüşüne sahip olan insanların başka bir partiye, yani DSP’ye atacağı oyların ne olacağını anlatacağım. Bizim gibi düşünen, bizden hiç farklı düşünmeyen yanımızdaki komşumuz, akrabamız, kardeşimiz, ağabeyimiz aynı düşünüyoruz. Aynı ülkenin temelleri üzerinde yürüyoruz. Ama yöresel sıkıntılardan sonra çekeceğimiz olayları anlatıyorum. Bir Türkiye genelinde AKP’ye oy atarsınız en önemlisi bu. İki Bizim şu anda bir puana, bir oya ihtiyacımız olduğu, AKP’nin dizleri titrediği okun yaydan çıktığı bir dönemde böyle bir şeye ihtiyaç yok. Dönem o dönem değil. Dönem birleşe birleşe büyüme dönemidir. Bu DSP’ye oy atacak arkadaşlarımıza şunu da hatırlatalım. Attığınız oyun Ankara’da karşılığı yok. Attığınız oyun Balıkesir’de karşılığı yok. Bilindiği üzere Büyükşehir yasasına göre yönetileceğiz. Ayvalık Belediye Meclisinin alacağı kararlar, önemli kararlar, ilçenin kaderiyle oynayacak kararlara, Ayvalık’ın önünü açacak kararlara Büyükşehir belediyesinden de geçirmek zorundayız. Orada gurubu olmayan bir partinin, orada dikkate alınacağını mı düşünüyorsunuz? Oyunuz boşa gidecek onun için iyi düşünmeniz gerekiyor.”

HAKKIMDA DEDİKODU ÜRETİYORLAR”

Hakkında asılsız dedikodu çıkarıldığını iddia ederek adaları ve tabiat parkını patronlara peşkeş çekeceği iddialarının asılsız olduğunu da sert sözlerle dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ayvalık Belediye Başkan Adayı Rahmi Gençer, şöyle devam etti;

“Bu hırsın sebebi nedir, bu kadar para harcamanın sebebi nedir? Kime harcıyorsun bu paraları, ne için harcıyorsun? Kimi yıkmak için harcıyorsun? Hangi iradeyi yıkmak için harcıyorsun? Yahu kardeşim… dedikodu yapacağına icraat yap. Sarımsaklı’da bu kadar dedikodu yaptığın kadar çalışsaydın Sarımsaklı bir şeye benzeseydi. Yollarında bile yürüyemezsiniz. Arabayla da gidemezsiniz. Gidin Küçükköy’ün yollarını görün, çöplerini görün. Dedikodu, dedikodu, dedikodu. Zenginlerin adamıymışım. Ben mi zenginlerin adamıyım? Ben mi verdim bu ruhsatları zenginlere? Aradım mı sizi bir kere o insanlar için? Ne bu laflar? Biz size bir laf söylüyor muyuz? Biz kavga etmeye değil, hizmet etmeye geldik. Bizim anlayışımız bu. Ben bu Ayvalık’a hizmet etmeye geldim. Ben dün çıkmadım, bu gün çıkmadım. Ben 30 senedir varım. Ben öyle patronların genel müdürü, genel müdür yardımcısı olarak da çalışmadım.”

Gençer’in yapacağı icraatları, hayata geçireceği projelerini anlattığı sözlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Namık Havutça konuştu.

Milletvekili Havutça, partilerinin yaptırdığı anketlere göre CHP’nin Ayvalık’ta oy oranının yüzde 65 olduğunu söyledi.

Havutça, AKP hükümetini ve yöneticilerini eleştirdiği konuşmasıyla salondakilerden büyük alkış aldı.

 

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli