Havutça Başbakan`a Anasının okulunu sordu

Havutça Başbakan`a Anasının okulunu sordu

``Erciş İlçesi`nde yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu`nun yerine Tenzile Ana İlkokulu, Van`daki Cumhuriyet İlköğretim Okulu`nun yerine yaptırılan yaptıran televizyoncu Acun Ilıcalı`nın annesin İlknur Ilıcalı İlkokulu adının verilmesini hangi mevzuata göre




CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Van'da depremlerde ağır hasar gören ve yıkılan okulların yerine yenilerini yapılırken, bu okulların büyük bölümünün adlarının hangi mevuzata göre yapıldığını Başbakan'a sordu.

Van'ın Erciş İlçesi`nde yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu`nun yerine Tenzile Ana İlkokulu ve Tenzile Ana Ortaokulu Van`daki Cumhuriyet İlköğretim Okulu`nun yerine yaptırılan okula da yaptıran televizyoncu Acun Ilıcalı`nın annesin İlknur Ilıcalı İlkokulu adının verilmesini Meclis gündemine taşıyan Havutça, önergesinde mevzuat ile ilgili bilgi de verdi.

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği yürürlükte değil midir ki 13'üncü maddesinde geçen Daha önce öğretim kurumlarının bina ve tesislerine verilmiş olan adlar muhafaza edilir” hükmüne aykırı davranılmıştır?” diye soran Havutça, Yoksa, Atatürk ve Cumhuriyet okul adları 13'üncü maddenin geri kalan kısmında ifade edilen ‘Ancak, sonradan kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait okul, bina ve tesis adları, il millî eğitim müdürünün önerisi ve il millî eğitim komisyonunun kararına dayalı olarak valinin onayı ile iptal edilir ve sonucundan Bakanlığa bilgi verilir' hükmü düşünülerek mi değiştirilmiştir? Bu isim değişikliklerini öneren hangi yetkililerdir? Milli Eğitim Komisyon'un kararı bulunmakta mıdır? Vali onayı var mıdır? Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in bilgisine sunulmuş mudur?” sorularının yanıtlanmasını istedi.





KÖYLÜ 10.5
18.10.2012 20:52:33
SN.HAVUTÇA bu konuda gerçekten bu soru önergesini HİZMET AMACIYLAMI VERDİNİZ?Doğrusu çok merak ettim yada LAF OLSUN TORBA DOLSUN mantığınımı uyguladınız acaba?SN.Havutça biraz sabretmiş olsaydınız VAN VALİSİ.NİN olayı özellikle bazı basının nasıl çarpıttığını anlamakta güçlük çekmez ve boşuna bir soru önergesi vermezdiniz.Başka araziye şahısların yaptırdığı okullara bu isimler verildi.Okeymi???

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false