Havutça başbakan`a Susurluk Şeker fabrikalarını sordu

Havutça başbakan`a Susurluk Şeker fabrikalarını sordu

Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça Susurluk Şeker Fabrikası’nı Başbakan’a sordu. Başbakan’ın sözlü olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde Havutça, fabrikada yetersiz pancar üretimi nedeniyle üretime ara verildiğini anımsattı. Havutça ayrıca şunları söyledi:



“Özeleştirmeye kılıf arayan AKP hükümeti, üreticiye yeterli desteği vermiyor, üretici de ‘pancar ekerek zarar edeceğime başka ürün ekerim’ diyor. Balıkesir ve ülke ekonomisinin önemli bir fabrikası özelleştirme uğruna, ucuza satılmak isteniyor. CHP bu oyunlarla halkın kandırılmasına izin vermeyecek”.

Havutça’nın soru önergesi metni şöyle:



Susurluk Şeker Fabrikası, yetersiz pancar üretimi yüzünden üretimine ara verdirildi. Fabrikada çalışan işçiler de diğer şeker fabrikalarına nakledilmektedir. Fabrikanın özelleştirmek istenmesi de ayrı bir sorundur. Bu bağlamda;



  1. Fabrikanın üretime ara vermesi yetersiz pancar üretiminden kaynaklanmakta ise bölgede pancar üretiminin artırılması için çalışma yapıyor musunuz?
  2. Şeker pancarı, üreticilerin hem gelirini artıran ve hem de istihdam sağlayan bir bitkidir. Şeker pancarı tarımı sağladığı yüksek katma değer, yan ürünlerin hayvan yemi olma ve tarımda sağladığı istihdam özelliği bulunmasına rağmen üreteci neden yeteri kadar desteklenmemektedir?
  3. İyi planlama yapıldığında kar de edebilen bir fabrikayı “zarar ediyor” diye özelleştirmekten vazgeçecek misiniz?”


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli