Havutça Engelliler Haftasını kutladı

Havutça Engelliler Haftasını kutladı

Havutça, Engellilere yönelik, eğitim ve rehabilitasyon, meslek edindirme ve istihdam, bakım ve koruma hizmetlerinin sunulması ve yaygınlaştırılması sosyal devletin temel görevlerindendir.




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri komisyonu Üyesi Namık Havutça 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutladı. Havutça, engelli yurttaşlarımızın topluma katılmalarını teşvik edecek yeterli politikaların üretilmediğini söyledi. Havutça, Engellilere yönelik, eğitim ve rehabilitasyon, meslek edindirme ve istihdam, bakım ve koruma hizmetlerinin sunulması ve yaygınlaştırılması sosyal devletin temel görevlerindendir. Engelli yurttaşlarımızın fırsatlarını geliştirmek ve toplumsal yaşamın her alanına erişimlerini artırmakta kararlı adımlar atılmalıdır” dedi.


CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye`de nüfusun yüzde 12.29`unu oluşturan 8.5 milyon engelli yurttaşımız bulunduğunu ifade etti. Havutça, engellilik alanında fırsat eşitliği yaratan ve engelli insanlarımız için sosyal politikalar üreten istihdam yaratan, onlar için bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarına çözüm üreten politikalar üretilmesi gerektiğini belirterek, engelli yurttaşların her bakımdan gelişmeleri ve toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve bu hizmetlerin koordinasyonu için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini, yapılanların da iyileştirilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Engellilerin yaşadığı sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin sorunu olmadığına dikkat çeken Havutça, bu sorunlar tüm toplumu ilgilendirdiğini vurguladı.


Havutça şöyle konuştu:

Engelli yurttaşlarımızın insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam anlamıyla kullanabilmeleri durumunda onların toplum için olumlu katkılarda bulunabileceği hiç şüphe götürmeyen bir gerçekliktir. Bu gerçeklik engelli yurttaşlarımızın topluma katılmalarını teşvik etmek yeterli bir gerekçedir. Bu gerçeklik aynı zamanda toplumun insani, sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına ve yoksulluğun azalmasına katkıda da bulunacaktır. Engellilere yönelik, eğitim ve rehabilitasyon, meslek edindirme ve istihdam, bakım ve koruma hizmetlerinin sunulması ve yaygınlaştırılması sosyal devletin temel görevlerindendir. Engelli yurttaşlarımızın fırsatlarını geliştirmek ve toplumsal yaşamın her alanına erişimlerini artırmakta kararlı adımlar atılmalıdır”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı