Havutça, Ermeydanında

Havutça, Ermeydanında

Milletvekili Namık Havutça, Er meydanından seslendi.

Havutça Balıkesir`in er meydanında...


CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet anısına bu yıl 33`üncü kez düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşlerininin yapılcağı köyü ziyaret etti.

Havutça, Kurtdereli`nin Kuvayi Milliye topraklarının yetiştirdiği ulusal bir kahraman olduğunu vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk `Seni cihanda ün almış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım` dediği Kurtdereli`nin ``Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürdüm.`` sözlerini Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydetmiştir. Bu toprakların yetiştirdiği kahramanlarımızın bizlere birlik ve beraberlik öğütlerini düstur olarak kaydetmemiz O kahramanlara saygı ve sevgimizin göstergesi olduğu kadar ülkemizin barış içindeki geleceğinin de garantisidir" dedi.

CHP Milletvekili Havutça beraberinde CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit ile birlikte, Türkiye`nin yağlı güreş deyince akla gelen en büyük organizasyonlarından biri olan Cihan pehlivanı Kurtdereli`nin anısına düzenlenen güreşlerinin yapıldığı Kurtdere köyünü ziyaret etti. Havutça, geleceğin pehlivanları ile biraraya gelerek, köyün ileri gelenleri ile bayramlaştı.

Er meydanında, davul ve zurnacılarla sohbet etti. Havutça, er meydanında yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Havutça, Kurtdereli`nin Kuvayi Milliye topraklarının yetiştirdiği ulusal bir kahraman olduğunu vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk `Seni cihanda ün almış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım` dediği Kurtdereli`nin `Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürdüm.` sözlerini Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydetmiştir. Bu toprakların yetiştirdiği kahramanlarımızın bizlere birlik ve beraberlik öğütlerini düstur olarak kaydetmemiz O kahramanlara saygı ve sevgimizin göstergesi olduğu kadar ülkemizin barış içindeki geleceğinin de garantisidir" diye konuştu.


"Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri" bu yıl 33. defa düzenleniyor.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli