Havutça Felaket Bölgesinde…

Havutça Felaket Bölgesinde…

Havutça geçen hafta sel felaketinin yaşandığı Edremit, Zeytinli, Güre, Akçay'da incelemelerde bulundu.




CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça TBMM'de Salı günü gündeme getirdiği Edremit ilçesi ve beldelerinin yaşadığı sel felaketinin sonuçlarının yerinde inceledi, vatandaşlarla konuşarak acil olarak giderilmesi gereken ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Edremit CHP İlçe Başkalığında düzenlenen toplantıdan sonra Havutça beraberinde CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, sel felaketinin yaşandığı belde belediye başkanları Hasan Arslan, Cahit İnceoğlu, Kamil Saka, CHP Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri ve CHP Balıkesir İl, CHP Edremit İlçe ve CHP'li belde Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ilçe örgütünde bir toplantı yaptı.

Sel felaketin yarattığı hasar, yardım çalışmaları, yaşanan felaketinin nedenlerinin değerlendirildiği toplantıda sel felaketine neden olan öncesindeki ve sonrasındaki unsurların bölge insanlarının hayatının tehlikede olduğunu söyledi. Havutça, Afetin önlenmesi kadar afete hazır olmak da önemlidir. Edremit'te yaşanan sel felaketinin sonuçlarına baktığımızda bölge halkımızın afete hazırlıksız yakalandığını görüyoruz.

Bu bölgede Güre Çayı, Edremit Çayı, Kanlıca Çayı bulunuyor. Belediye Başkanlarımız DSİ'den bunların  ıslah edilmesi için girişimlerde bulunuyor. Ama DSİ girişimlerde bulunmuyor. Başkanlarımız, ‘Biz yapalım.' Diyor. DSİ buna da izin vermiyor.' Sonuç felaket! Siz imar gereken menfezleri temizlemezseniz, gereken çalışmaları yapmazsanız bu felaketlerin yaşanması elbette kaçınılmaz. Felaket göstere göstere gelmiş” dedi.


CHP heyeti daha sonra Edremit, Zeytinli, Akçay ve Güre'de incelemelerde bulundu. Havutça, bölgedeki incelemelerde vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Havutça, bölge halkının yaralarının daha hızlı bir şekilde sarılması için hükümetin tüm imkanlarını seferber etmesi gerektiğini söyledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli