Havutça, Gönen Sulama Birliği zammını sordu

Havutça, Gönen Sulama Birliği zammını sordu

Gönen sulama birliği hizmetlerine yapılan yüzde 400'lük artışı sordu.




CHP Balıkesir Milletvekili
ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, Gönen ve çevresinde çiftçilerin yararlandığı sulama birliği hizmetlerine yapıldığı öne sürülen yüzde 400'lük artışı sordu.


Havutça, Orman ve Suişleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 2011 yılı sulama sezonuna göre çelik üretiminin yüzde 58, kuru tarımın yüzde 30, mısır üretiminin yüzde 7 ve diğer ürünlerin üretiminin ise yüzde 5 olarak gerçekleştiğini, çelik üretiminin bölgenin egemen ürünü olduğunu belirtti.

Havutça, zammın gerekçelerinin ve Bakanlığın, mağdur çiftçiler için bir çalışma yapıp yapmayacağının yanıtlanmasını istedi.

Havutça, önergesinde şu soruları yöneltti:

1) Çelik ve beraberinde tüm üreticilerimizi mağdur eden, dönüm başına yüzde 400'lük zam, hangi gerekçelerle, neden yapılmıştır?

2) Üreticimizin sadece sulama hizmetinden yararlanması için yaptığı mâliyet karşısındaki mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?

3) Mazot, gübre gibi mâliyetlerin artışının yanı sıra sulama mâliyetlerinin arttırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

4) Sulama fiyatları ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ziraat Odalarından görüş alınmış mıdır?

5) Bakanlığınızın idari ve teknik denetimine tâbi olan Gönen Ovası Sulama Birliği'nin son denetimi ne zaman yapılmıştır? Denetim sonuçları nelerdir?”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı