Havutça Kastamonu`da Konuştu: Atatürk ve kurduğu değerlerden asla taviz vermeyeceğiz.”

Havutça Kastamonu`da Konuştu: Atatürk ve kurduğu değerlerden asla taviz vermeyeceğiz.”

Havutça, CHP Kastamonu İl Başkanlığı ile Eğitim-İş Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Etkinliği” konulu bir konferansa katıldı.





Havutça Kastamonu`da Konuştu: Atatürk ve kurduğu değerlerden asla taviz vermeyeceğiz.”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Kastamonu İl Başkanlığı ile Eğitim-İş Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Etkinliği” konulu bir konferansa katıldı.

Havutça, konferans öncesi CHP Kastamonu İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle biraraya geldi. Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Havutça, son dönemlerde özellikle bazı guruplar tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında amaca uymayan karalama kampanyası yapılarak, anma etkinliklerinde uygulanan engellemeler yapıldığını söyledi. Havutça, "Ne yapılırsa yapılsın Türk Milleti Atatürk sevgisinden vazgeçmeyecektir" dedi.

Atatürk'ün ileri görüşlülüğü, dehası ve milli egemenlikten, milli birlikten yana olan bakışı sayesinde bu günleri yaşadıklarını vurgulayan Havutça; şöyle konuştu:

Ulu Önder Atatürk'ün getirdiği cumhuriyet sayesinde şu anda herkes olabildiğince özgür yaşamaktadır. Ulu Önder padişahlığa, şıhlığa, dervişliğe son vermiştir. Egemenliği ülkenin gerçek sahibi olan halka vermiştir. Bir takım insanlar bu günlerde dilediğince konuşabiliyorlarsa bunu Atatürk'e borçludur. Son dönemlerde çıkan karalama ve anmayı engelleme olayları bizi son derece üzmektedir. Bir devletin kurucusunun hediye ettiği değerleri ananlar üzerine gaz bombaları atılıyor, tazyikli su sıkılıyor. Ama ne yapılsa yapılsın bu duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Atatürk ve kurduğu değerlerden asla taviz vermeyeceğiz.”

"Kastamonu Ruhu Türkiye`yi Bugün de Kurtarır"

Cumhuriyetin kuruluşunda gösterilen çetin mücadelelerde Kastamonu halkının fedakârlıklarının yadsınamayacak oranda olduğunu belirten Havutça, Türkiye'nin içinde bulunduğu bugünkü durumdan da aynı azim ve kararlılıkla kurtulabileceğini söyledi.

Konferans sonunda gündeme dair dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Havutça, ardından meclis çalışmaları için Ankara'ya gitti.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli