Havutça; Kültürden yoksun, Kültür sitesi inşaatını sordu.

Havutça; Kültürden yoksun, Kültür sitesi inşaatını sordu.

Paşabayır`da semt`in kara deliği, Kültür sitesi inşaatını Bakan Günay`a sordu.




Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Av. Namık Havutça inşaatı yarım kalan ve yeterli ödenek verilmediği için tamamlanamayan Paşabayır Kültür Merkezi'ni TBMM gündemine taşıdı. Havutça,  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde inşaatın yaklaşık 12 yıldır bitirilmeyi beklediğini vurgulayarak şu görüş ve sorulara yer verdi:

Bandırma Belediyesi'nin kültür merkezi inşası için 1998 yılında Hazine'ye devir ettiği ve 2000 yılında da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen Paşabayırı Kültür Merkezi'nin Balıkesir Valiliği Kültür Müdürlüğü`nün yaptığı ihale sonucu 2001 yılında 2 trilyon TL keşif bedeliyle yapımına başlanmıştır.
2003 yılında hizmete girmesi planlanan kültür merkezi inşaatı ödenek yetersizliğinden dolayı yıllardır yarım kalmış ve kültür merkezi inşaatı yaklaşık 12 yıldır çözüm beklemektedir.
Yaklaşık 8 dönümlük alan içinde yer alan inşaat ödenek yetersizliği nedeniyle durmuş durumdadır.
Kültür merkezi ödenek yetersizliğinden ötürü yıllardır bitirilmediği gibi Bandırma Belediyesi'nin devir için talepleri de henüz olumlu sonuçlanmamıştır.
Buna göre;  
1-18 Temmuz 2009'da bölgeyi ziyaretinizde çeşitli incelemelerde bulunduğunuz sırada Bandırma'da yaklaşık 12 yıldır Paşabayır'da inşası beklenen kültür merkezi sorunu şahsınıza iletilmesine rağmen bu konuda şu ana kadar somut neden bir gelişme yaşanmamıştır?
2- Bandırma Belediyesi'nin kültür merkezi projesinin kendilerine devredilmesi talebi hakkında olumlu yanıt verdiğiniz bilinmesine rağmen bu konuda hangi çalışmaları yaptınız?
3- Paşabayırı Kültür Merkezi inşaatı koşulsuz olarak Bandırma Belediyesi'ne devredilecek midir?4- 12 yıllık zaman zarfında temelleri çürüyen inşaatın tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından neden yeterli ödenek tahsis edilmemiştir?”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false