Havutça: SEKA İşgal Altında

Havutça: SEKA İşgal Altında

Değeri 51.2 milyon dolar olan SEKA Kağıt Fabrikası özelleştirme ihalesine katılan tek firma Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.’ne 1.1 milyon dolara 24.06.2003 tarihinde de devredildi.

 

Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça SEKA Balıkesir İşletmesi’nin işgal altına olduğunu söyledi. Piyasa değeri 51.2 milyon dolar olan Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası’nın özelleştirme ihalesine katılan tek firma olan Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.’ne 1.1 milyon dolara 24.06.2003 tarihinde de devredildiğini anımsatan Havutça, Danıştay’ın çeşitli tarihlerde yürütmeyi durdurma kararı verdiği, SEKA Balıkesir İşletmesini elinde tutan Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş’nin, işletmeyi elinde tutmasını meşrulaştıracak yasal bir dayanak bulunmadığını vurguladı.


Havutça şunları söyledi:

“SEKA işgal altındadır. Albayraklar şirketi, özelleştirmenin iptali ile ortaya çıkan 1.1 milyon dolarlık alacakları ortaya çıktığını öne sürerek Türkiye Cumhuriyeti devletinin malına, halkın fabrikasına tedbir koydurmuştur. Bu Bursa 2. İdare Mahkemesinin ilk yürütmeyi durdurma kararı verdiği 28.07.2003 tarihinde Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası’nı geri almak zorunda olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yaklaşık 3 yıl yargı kararlarını uygulamamıştır. Bununla birlikte Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin işlemin iptali ile ilgili verdiği karara doğrultusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 19.02.2004 tarihli yazısı ile Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.’ye bildirimde bulunularak Balıkesir İşletmesi’nin SEKA’ya iadesi istenmiş, ancak iade işlemi yapılmamıştır. Hukuk hiçe sayılıyor. Halkın malı gasp ediliyor. Halkın milletvekilini asılsız suçlamalarla yıllarca tutuklu olarak yargılayan baskı altındaki bağımsız olmayan yargının adalet anlayışı halkın malını yıllarca gasp eden bir şirkete uygulanamıyor. Albayraklar kim ya da kimlerce kollanıyor? SEKA neden geri verilmiyor? AKP hükümeti bu konun neresinde?”

 
Başbakan Susuyor!

Balıkesir Milletvekili Havutça, 28 Eylül 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin yanıtlanmadığını söyledi. Başbakan’a 9 soru yönelttiğini belirten Havutça, “ Başbakan susuyor! Susmak ikrardan gelir. Soruları yanıtlamayan Başbakan Albayraklar’ın SEKA’yı işgalini mi onaylıyor? Başbakan açıkça bu işgalin neresinde bur duruş sergilendiğini kamuoyu ile paylaşmalı. AKP hükümeti döneminde gerçekleşen ve bir hukuk mücadelesine dönüşen bu özelleştirmenin Balıkesir ve ulusal ekonomiye beraberinde sosyal dayanışmaya hiçbir katkısı yoktur” dedi.

Havutça Balıkesir SEKA önergesini yeniden Başbakan’a yönelteceğini belirterek, bu konuyla ilgili bir de araştırma önergesi hazırlayacağını açıkladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli