Havutça;Ayvalık belediye başkanını itibarsızlaştırma operasyonu``

Havutça;Ayvalık belediye başkanını itibarsızlaştırma operasyonu``

Milletvekili Namık Havutça İçlerinde Ayvalık Belediye başkanının da bulunduğu 6 kişinin tutuklanmasına``Ayvalık'ın değerli Belediye Başkanına atılan bu çamur tutmayacaktır.”




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de aralarında bulunduğu altı kişi gözaltına alındığı operasyon ile ilgili açıklamada bulundu. Havutça, CHP'li başarılı belediye başkanlarını yerel seçim yaklaşırken baskılarla AKP'nin itibarsızlaştırma gayretidir bu. Sayın Türközen'e atılan bu çamur tutmayacaktır” dedi.


Milletvekili Havutça operasyonun gerçekleştirildiği sabah saatlerinden itibaren gün boyu bilgi aldı. Rüşvet, görevi kötüye kullanma ve ihalaye fesat karıştırma iddialarıyla operasyon yapıldığını belirten Havutça şu değerlendirmelerde bulundu:

AKP iktidarı başarılı CHP'li belediye başkanlarını yerel seçimler yaklaşırken itibarsızlaştırmak için her türlü baskıyı ve hukukun olanaklarını zorlayarak yasadışı delil elde etme de dahil olmak üzere CHP'li belediyeler üzerinde adeta hukuk cenderesi oluşturuluyor. CHP'li belediyeler için alınan geniş dinleme yetkileri ile somut bir suç olmadan, şüphesi bile olmadan teknik takibe almakta, ‘nasıl olsa dinlemeye bir şey takılır' mantığı ile bu takipleri hukuku zorlayarak deliller oluşturmak için kullanılmaktadır. CHP'li belediyeler üzerinde ağır bir baskı oluşturulmaktadır. Bu bir itibarsızlaştırma kampanyasıdır. Halkın gözünde başarılı CHP'li belediye başkanlarını gözaltına alarak, tutuklayarak, başkanlarımız hakkında kuşku uyandırmak isteniyor. Ayvalık halkı, Balıkesir halkı değerli Belediye Başkanımız Hasan Bülent Türközen'e sahip çıkacaktır. Turizmin çekim merkezi olan Ayvalık'ın değerli Belediye Başkanına atılan bu çamur tutmayacaktır.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli