Havutça´dan gündem değerlendirmesi

Havutça´dan gündem değerlendirmesi

Eski milletvekili Namık Havutça: ?Erken seçim olasılığı yüksek?

Balıkesir´in eski milletvekillerinden Av. Namık Havutça, gündemi değerlendirdi. Havutça, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Derneği ofisinde, gazeteci Önder Balıkçı ve Ozan Ertuğrul´un sorularını yanıtladı.

Türkiye´nin Suriye bataklığına girmek üzere olduğunu öne süren Havutça, ?Bu maceradan vazgeçmeli, mevcut Suriye yönetimini tanımalı, barış ve çözümden yana olmalıyız. Yoksa ülke olarak bunun maliyetini ağır bir şekilde öderiz? uyarısında bulundu.

CHP´nin yaklaşan il ve ilçe kongrelerini değerlendiren Havutça, Serkan Sarı´nın başkanlığındaki Balıkesir il yönetiminin, partiyi tüm unsurlarıyla kucaklayamadığını vurgulayarak, değişmesi gerektiğine işaret etti.

/resimler/2019-10/8/0009304243269.jpg

MHP VE BAHÇELİ TEHDİT EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin, ?CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesinin demokrasiye, özgürlüğe ve adalete saldırı niteliğini taşıdığının altını çizen Havutça, ?Türkiye´de zaten söz ve ifade özgürlüğü yok. Şimdi de Kılıçdaroğlu´nu susturmak istiyorlar. Bunu demokrasiyle bağdaştırmak mümkün değildir? dedi.

HSYK BAĞIMSIZ OLMALI

13 üyeden oluşan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´ndaki(HSYK) 6 üyenin cumhurbaşkanı tarafından atandığına işaret eden Havutça, ?Zaten diğer üyelerin çoğunluğu da TBMM´de çoğunluğu elinde bulunduran cumhur ittifakı tarafından görevlendirilmektedir. Bu yanlıştır. Gerçek bir adli sistem için HSYK bağımsız olmalıdır? diye konuştu.

ERKEN SEÇİM OLASILIĞI YÜKSEK

Önümüzdeki dönemde erken seçim olasılığını yüksek gördüğünü vurgulayan Havutça, şunları söyledi:

?Adalet ve Kalkınma Partisi´nin, kendi açısından her geçen gün zorlaşan koşullar nedeniyle erken seçime gideceğini düşünüyorum. Bu arada yeni kurulan partilerin, ülke düzeyinde örgütlenmemelerini sağlamak için de erken seçim kararı alacağını tahmin ediyorum.?

BANDIRMASPOR KURUMSALLAŞMAK ZORUNDA

Bandırmaspor Kulübü´nün de basın sözcülüğünü yürüten eski milletvekili Namık Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırmaspor Kulübü kurumsallaşmak ve kalıcı gelir kaynaklarına kavuşmak zorunda. Bu konuda ciddi çalışmalar içindeyiz. Başta kulüp başkanımız Göksel Karlahan ve Asbaşkan Onur Göçmez olmak üzere tüm yönetim kurulu Bandırmaspor´un geleceği için yoğun bir çaba içinde. Özellikle ARKAS gibi ülkemizin çok önemli bir kurumunun genel müdürü olup, kalbinde Bandırma sevdası bulunan Onur Göçmez´e ayrıca teşekkür ediyorum.?

Havutça, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un da desteğiyle Bandırma´ya, kulübün kendisinin işleteceği bir akaryakıt istasyonu kazandırmak için çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false