Havutça`dan İç İşleri Bakanı`na Biber gazı”

Havutça`dan İç İşleri Bakanı`na  Biber gazı”

Namık Havutça İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Siz İçişleri Bakanı değil gazdan sorumlu bakansınız” dedi.



CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Siz İçişleri Bakanı değil gazdan sorumlu bakansınız” dedi.


İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i sert bir dille eleştirdi.

İçişleri komisyonu Üyesi olarak söz alan Havutça konuşmasında, polisin göstericilere karşı şiddet kullanması Türkiye'de hala ciddi bir sorun olmaya devam ettiğini söyledi. Polisin orantısız güç, gereksiz güç kullanımı, polis şiddetinin giderek arttığını belirten Havutça,
polisin biber gazı”nı ilk müdahale aracı olarak kullandığını vurgulayarak, Demokratik ve hukuk devletinde, en temel hakları arasında yer alan, aş, iş, emek, sosyal hak, sendika hakkı, eğitim hakkı, sağlıklı yaşam hakkı, hatta Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü anmak için yürümek hakkını kullanmak isteyen yurttaşlarımız polisin biber gazına, gaz bombasına, tazyikli suyuna maruz kalmaktadır. Polis devletinin, faşist bir diktatörlük idaresinin işaretleri olan bu görüntüler AKP hükümetinin politikasıdır. Sayın Bakan, siz İçişleri Bakanı değil gazdan sorumlu bakansınız” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Bakan Şahin'e Biber gazını siz mi üretiyorsunuz?”, Türkiye'de biber gazını kim üretiyor?”, Biber gazını ithal ediyorsanız, ithalatçı firma kimdir?” AKP hükümeti döneminde ne kadar biber gazı ithal ettiniz ve ne kadar para harcadınız” diye sordu.

Havutça, terörle mücadelede MİT, Jandarma ve Emniyet teşkilatları ABD ve İsrail ilişkilerini değerlendirdiği konuşmasında, Bakan Şahin'e İsrail ve ABD istihbarat örgütleri ile ilişkilerin hangi düzeyde olduğu sordu.

Havutça, polislerin özlük hakları ile ilgi Başbakan ve Bakan'ın verdiği sözleri anımsatarak bu sözlerle artık vatandaşların kandırılmaması gerektiğini söyledi. Havutça, Emniyet-Sen için Ankara Valiliğine başvuru yapıldığını, bu başvurunun jet hızıyla hiçbir yasal işlem yapılmadan reddedildiğini ve başvuranlara da soruşturma açıldığını anımsattı. Havutça, Sendika kurmak bir haktır. Fakat bu hak AKP tarafından gasp ediliyor” dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı