Havutça’dan “İnce” bakışı

Havutça’dan “İnce” bakışı

Eski milletvekili Namık Havutça: “Muharrem İnce, mücadelesini CHP içinde kalarak sürdürmeli”

Cumhurbaşkanlığı aday sürecinde Muharrem İnce’yle birlikte mücadele eden Balıkesir eski milletvekili Av. Namık Havutça, “CHP’den ayrı bir hareketi doğru bulmuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecindeki çok sayıda mitingde İnce’nin yanında olduğunu vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

“CHP, bir dilekçe verilerek kurulan bir parti değildir. Kuruluşunda Kurtuluş Savaşı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri vardır. Bu temel, hiçbirinden ayrı düşülmemesi gereken 6 okla somutlaşmıştır. Bu nedenle İnce’nin, son olarak başlattığı hareketi doğru bulmuyorum. Aslında yapılması gereken, CHP’den kopmadan parti içinde mücadeleyi sürdürmektir. Ben de bunu yapıyorum.”

Muharrem İnce’nin birçok söyleminin doğru ve haklı olduğunu vurgulayan Havutça, şunları söyledi:

“CHP Genel Merkezi, son milletvekili seçimi öncesinde parti içinde önseçim yapmalıydı ama olmadı. Bu arada, İnce’ye yakın oldukları için benim de aralarında bulunduğum 12 milletvekilini aday yapmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimi gününün akşamı, oy sayımında, partimizdeki sistemin çökmesi de büyük hataydı. İnce’nin, bunlar gibi çok sayıda haklı olduğu konu var. Ama unutulmaması gereken bir gerçek de şudur ki, siyasi partiler, siyasi hareketler bir ideoloji üzerine oturmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosu CHP’den kopmak yerine parti içinde kalınarak mücadele sürdürülmelidir.”

BANDIRMASPOR YÖNETİMİ KONUSU

Onur Göçmez’in başkanlığında oluşturulan yeni Bandırmaspor Kulübü yönetim kurulunda kendi isteğiyle görev almadığına işaret eden Havutça, “Onur bey, beni listeye almak istedi. Ancak politika çalışmalarım nedeniyle bu dönemde Bandırmaspor’a fazla zaman ayırmakta zorlanacağımı belirterek, affımı istedim. Ama dışarıdan da olsa her zaman Bandırmaspor’a destek vermek için elimden geleni yapacağım” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Havutça’ “” bakışı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false