Havutça`dan mesaj

Havutça`dan mesaj

``O'nun eski iskelede karşılandığı gündeki büyük coşkuyu bugün de büyük bir heyecanla yaşıyoruz.``





CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, Atatürk' ün Bandırma'ya gelişinin 87. yıldönümü nedeniyle Belediye Başkanı Sedat Pekel,  Kaymakam Ali Mantı ve CHP  İlçe Başkanı Metin Ok'a birer mesaj gönderdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça'nın mesajı şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kentimiz Bandırma'ya ilk kez gelişinin 87. yıldönümü bir kez daha coşkuyla kutluyor, O'nun eski iskelede karşılandığı gündeki büyük coşkuyu bugün de büyük bir heyecanla yaşıyoruz.

Bugün 87 yıl öncesinden daha gelişmiş, daha büyük ve bölgenin parlayan yıldızı haline gelen Bandırma için Atatürk, o tarihte ‘Milletimiz çalışkandır. Bu fazileti taşıyan Bandırmalıların şehirlerini imar edeceklerinden, hâlen barut ve is kokan bu beldeyi mâmur duruma getireceklerinden asla şüphe etmiyorum' diyerek, Bandırmalılara ne kadar güvendiğini göstermiştir. Bandırmalılar, kentlerinin yeniden inşasında büyük önderin işaret ettiği hedefi yerine getirmekte büyük gayret göstererek O'nun duyduğu güveni boşa çıkarmamışlar, yaşadıkları bu kentin marka olması için çaba harcamışlardır.

Bandırmalılar, özgürlüğün ve demokrasinin her zaman savunucusu olarak Atatürk'ün izinde, Türk Ulusu'nun bağımsızlık konusundaki kararlılıklarını, Cumhuriyet'in ve çağdaş değerlerin savunucusu olarak Atatürk'e ve ilkelerine bağlılıklarını sürdürmüşlerdir.

Bir Bandırmalı olmaktan gurur duyduğum bu günde, başta yüce önder Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nda canlarını bu vatan toprakları için fedâ eden kahraman Bandırmalı şehitlerimizi, güzel yurdumuzu canları ile koruyan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, Bandırmalı hemşerilerime saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli