Havutça`dan TBMM. Başkanı Çiçek`e Dilekçe

Havutça`dan TBMM. Başkanı Çiçek`e Dilekçe

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir dilekçe yazarak iktidar partisinin keyfi uygulamalarıyla milletvekillerini TBMM'de ILO Sözleşmesine aykırı bir şekilde çalıştırdığını bildirdi.






CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir dilekçe yazarak iktidar partisinin keyfi uygulamalarıyla milletvekillerini TBMM'de ILO Sözleşmesine aykırı bir şekilde çalıştırdığını bildirdi. Havutça, dilekçesinde Milletvekillerinin iktidarın keyfi tutumuyla düzenlediği, ILO Sözleşmesine aykırı Genel Kurul çalışma saatleri ile Türk Halkının bekleyen sorunlarına sağlıklı, onların beklentilerine yanıt verebilecek düzeyde çözümler üretemeyeceği kanısını taşımaktayım” diyerek gereğinin yapılmasını talep etti.

Havutça'nın dilekçesi şöyle:

Sayın Cemil Çiçek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı

TBMM İçtüzüğünün 54 üncü maddesi TBMM'nin toplantı günleri belirlemiş ve çalışma saatlerini düzenlemiştir. Buna göre, Resmî tatile rastlamadığı takdirde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri saat 15.00'ten 19.00'a kadar toplanır. Danışma Kurulunun teklifi üzerine Genel Kurul, toplantı hafta, gün ve saatlerini değiştirebileceği gibi, diğer günlerde de toplantı yapılmasına karar verebilir”.

Ancak, iktidar partisi sayısal üstünlüğünü kullanarak TBMM toplantı gün ve saatlerini dolayısıyla milletvekillerinin çalışma koşullarını sık sık ve keyfi bir şekilde değiştirmektedir. Çalışma saatleri çoğu zaman 8 saati geçmekte hatta ertesi günün sabah saatlerine kadar sürebilmektedir. Ülkemizin de altında imzası bulunan ILO sözleşmesinin haftalık 40 ila 45 saat çalışma sürelerini geçen bu çalışma düzeni içinde milletvekillerinin çalıştırılması ILO sözleşmesine aykırıdır.

Yasama yapan milletvekillerinin dikkat ve odaklanma açısından son derece özenli olması gerekirken uzun süreli yoğun ve tempolu Genel Kurul çalışmaları dikkat ve odaklanma açısından sorun yaratabilmekte, kimi zaman Genel Kurul'un düzeni de bozulabilmektedir.

Diğer yandan milletvekillerinin de bir aile düzeni bulunmaktadır. Yine bildiğiniz gibi, Anayasanın Ailenin Korunması ilkesi 41 maddesinde yer almıştır. Milletvekillerinin iktidarın keyfi tutumuyla düzenlediği, ILO Sözleşmesine aykırı Genel Kurul çalışma saatleri ile Türk Halkının bekleyen sorunlarına sağlıklı, onların beklentilerine yanıt verebilecek düzeyde çözümler üretemeyeceği kanısını taşımaktayım.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.


Namık Havutça
Balıkesir Milletvekili”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı