Havutça`nın ünü yurt dışına taştı

Havutça`nın ünü yurt dışına taştı

Avrupa Gazeteciler Derneği'nden CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'ya yılın siyasetçi ödülü verildi.




Avrupa Gazeteciler Derneği'nden CHP Balıkesir Milletvekili
Namık Havutça'ya yılın siyasetçi ödülü verildi.
CHP heyetinin TDP ziyaretinde Havutça, Kıbrıs halkını, Türk halkının parçası gördüklerini” belirterek, sorunları da ayrı düşünmediklerini dile getirdi.  Havutça, Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM)'deki temsiliyeti için bayram yapan siyasi anlayışın öncelikle Kıbrıs davasına sarılması gerektiğini düşündüklerini” dedi.
Kuzey Kıbrıs'ın en büyük ödül töreni olarak kabul edilen, Avrupa Gazeteciler Derneği Yılın En İyileri Ödül Töreni” 6 Aralık gecesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Siyaset, medya, iş dünyası, sanat başarı ve kalite ödülleri dallarında 60 ödülün verildiği gecede CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça yılın siyasetçisi ödülü”nü aldı. Yılın sanatçısı ödülünü Can Bonoma Namık Havutça'nın elinden aldı.
CHP milletvekilleri Mevlüt Dudu, Ali Sarıbaş, Erdal Aksünger, Ramazan Kerim Özkan, Ahmet İhsan Kalkavan, Mehmet Hilal Kaplan'dan oluşan heyet Kıbrıs'ta bir dizi temaslarda da bulundu. KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük'ü ziyaret eden CHP heyeti, bütçe görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde kendilerini kabul eden Bozer ve Küçük`e teşekkür etti. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Kıbrıs halkının Avrupa`nın kandırmacası sonucu büyük bir mağduriyetle karşı karşıya olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türk halkının her türlü mücadelesinde arkasında olduklarını söyledi.
Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, Kıbrıslı Türklerin, BM`yle 50 yıldır temas halinde olduklarını ve BM`nin isteksizliğini gördüklerini söyleyerek, "Filistin`in BM`ye dahil edilmesine sevindim ancak içimde Kıbrıslı Türkler niye olamadı diye de bir sızı hissettim" dedi.
Başbakan İrsen Küçük ise, CHP milletvekillerini KKTC`de görmekten her zaman mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen her türlü desteğin kendilerine güç verdiğini söyledi. Küçük, AB`nin KKTC`ye yaptığı yardımların kesilmesiyle ilgili Güney`in girişimleri olduğunu ve yaptıkları yoğun kulisler sonucunda, bu talebin reddedildiğini öğrendiklerini anlattı. Küçük, bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun bir dönem geçirdiklerini söyleyerek, TBMM`de gerçekleştirilecek bütçe görüşmeleriyle ilgili bilgi aldı.
CHP'den Kıbrıs'a Yeni Bir soluk
CHP milletvekilleri, Türkiye'nin, Kıbrıs Türk halkının sorunlarına yeterince çözüm girişiminde bulunmadığını düşündüklerini belirterek, Kıbrıs'a yeni bir soluk getirmek amacıyla siyasi partilerle görüşmeler yaptılar.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Mehmet Çakıcı ve parti yetkilileriyle görüştü.
Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP'nin Kıbrıs'la ilgili görev verdiği milletvekillerinden biri olduğunu belirterek, Kıbrıs'ın Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Kıbrıs'ın uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti tarafından ihmal edildiğini düşündüklerini kaydeden Dudu, Çözüm girişimleri anlamında herhangi bir politika üretilmediğini, Kıbrıs Türklerinin sorunlarının çözümü için bir girişimde bulunulmadığını düşünüyoruz. Bu ziyaret vesilesiyle acaba CHP olarak yeni bir soluk getirebilir miyiz düşüncesindeyiz ve niyetindeyiz. Bu nedenle sizlerle bilgi alışverişini yararlı buluyoruz” diye konuştu.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kıbrıs halkını, Türk halkının parçası gördüklerini” belirterek, sorunları da ayrı düşünmediklerini belirtti. Uluslararası hukukta hakkı yenen Kıbrıs'ın haklarına sahip çıkması, Türkiye'deki iradenin Kıbrıs'ın sorunlarına eğilmesi gerektiğini; Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM)'deki temsiliyeti için bayram yapan siyasi anlayışın öncelikle Kıbrıs davasına sarılması gerektiğini düşündüklerini” kaydetti.
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da sosyal demokrat CHP'yi kardeş parti gördüklerini ancak Kıbrıs'a biraz uzak kaldığını düşündüklerini belirterek, CHP'nin kendileriyle daha çok temas etmesini istedi. Çakıcı, Kıbrıs  Türk halkının çok kötü bir dönem geçirdiğini; ekonomisinin ve idaresinin çöktüğünü; Lefkoşa'da 8 aydır çöplerin toplanmadığını; salgın hastalık tehlikesi olduğunu; KTHY'nin battığını; liberalleşme adı altında havaalanı, elektrik ve telefon idarelerinin satılmaya çalışıldığını; birçok belediyenin kötü yönetildiğini; Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkanının 5 yıl hapislik istemiyle yargılandığını; Başbakan'ın partisinin kurultayı nedeniyle mahkemeye düştüğünü; Meclis'in bütçeyi görüşmek için bile toplanamadığını” söyleyen Çakıcı, Maalesef Türkiye hükümeti istikrar için bu hükümeti desteklediğini söylüyor. Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı'nda da taraf oluyor. İstikrarın ne olduğunu anlayamadık” dedi.
CHP Heyeti daha sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Ulusal Birlik Partisi genel merkezlerine ziyarette bulundular.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı