Havutça`ya yeni görev

Havutça`ya yeni görev

Doğu ve Güneydoğu İlleri Heyeti CHP`nin Kürt Sorunu”na İlişkin Yaklaşımlarını Anlatacak


HAVUTÇA`YA CHP`DE YENİ GÖREV:

Doğu ve Güneydoğu İlleri Heyeti CHP`nin “Kürt Sorunu”na İlişkin Yaklaşımlarını Anlatacak

 CHP Parti Meclisi’nde kabul edilen demokratikleşme paketinin ve parti görüşlerinin Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu illerinde halka anlatılması için oluşturalan heyetler görevlerine başlıyor.

 CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın da görevlendirildiği, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığındaki heyet 8 Temmuz Pazartesi günü Elazığ`ya gidecek. CHP heyeti burada İl ve ilçe başkanları ile birlikte sivil toplum örgütleri ve halkla bir araya gelecek. Heyet, Salı günü Tunceli`ye geçerek çalışmalarını burada sürdürecek. Heyet daha sonra belirlenecek tarihlerde Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa`ya da ziyaretlerde bulunacak.

 Heyet, illerde CHP`nin “Kürt Sorunu”na ilişkin yaklaşımlarını anlatacak ve sivil toplum örgütlerinin bu konuda görüş ve değerlendirmelerini dinleyecek.  CHP geçen ay partinin Kürt politikasını anlatmak ve bu bölgelerde incelemelerde bulunmak için iki ayrı heyet oluşturmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun katıldığı toplantıda 15 Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi görevlendirildi. Heyetlere İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ile Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlık yapıyor.

Havutça: Özgürlük ve Barış Çağrımıza Bölge Halkından Destek İsteyeceğiz

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça yaptığı açıklamada, CHP olarak AKP hükümetine bir yıl önce ilettikleri çözüm önerilerinin AKP tarafından geri çevrildiğini anımsattı. Havutça, Mecliste Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması, sonrasında bu komisyona bağlı akil insanlar grubu oluşturulması fikrini AKP iktidarının kabul etmediğini anlatarak şöyle konuştu:

"Hükümet sadece kendi gibi düşünenlerden oluşturduğu akil adamlar grubunu Başbakan`ın ikna komisyonu olarak kullandı. Çözüm, Başbakan`ın iradesine bırakılmış, Meclis dışında aranmıştır. Bir yıl önce de söyledik şimdi yine söylüyoruz. Çözüm yeri Meclis`tir. Halkı dışarıda tutan hiç bir çözüm, çözüm olmayacaktır. Bölge halkı ile birlikte değerlendireceğimiz kapsamlı, kalıcı bir çözüm yöntemi oluşturulmasını amaçlıyoruz. Bununla birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı özgürlük ve barış çağrımıza bölge halkından destek isteyeceğiz."





  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli