Havuz kalkacak

Havuz kalkacak

Adnan Menderes Meydanı´na yeni düzenleme

Bandırma´daki Adnan Menderes Meydanı yeniden düzenlenecek.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, basın toplantısında gazetecilere şu bilgiyi verdi:

?Bildiğiniz gibi burada bir havuz var. Bu havuzun fıskiyelerini de çalıştıramıyoruz. Çünkü çalıştırdığımızda, bölgedeki hakim rüzgar nedeniyle fıskiyeden çıkan sular çevredeki esnaf dükkanlarına gidiyor. Bu arada süs havuzunda çocuklar da yüzüyor. Havuzun içinde bulunan elektrikli sistem nedeniyle bu çocuklar için hayati tehlike de var. Yine hiçbir işe yaramayan bu havuz, bölgedeki trafiği olumsuz etkiliyor. Bunu düşünerek havuzu kaldırıp bu bölgeyi yeşil alan durumuna dönüştüreceğiz. Buraya, yüzü deniz yönüne doğru olan, atın üzerinde Atatürk anıtı koyacağız. Düzenlemeyi belki 10 Kasım´a kadar bitirebiliriz diye düşünüyorum.?

SEYİR TERASI PROJESİ

Bandırma ile ilgili diğer projeleri hakkında da bilgi veren Mirza, İlçe Jandarma Komutanlığı önüne çelik-ahşap karışımı bir seyir terası yapılacağını belirtti. Mirza, böylece Bandırmalıların, doğayı güzel bir açıdan görme olanağına kavuşacaklarını belirtti.

100. YIL MAHALLESİ´NE HALI SAHA

100. Yıl Mahallesi´ne, Sosyal Güvenlik Kurumu binasının karşısındaki bölgeye halı saha, idari bina ve kafeterya yapacaklarına işaret eden Mirza, ?Bu bölgeye ayrıca bir de çocuk oyun parkı kazandıracağız? dedi.

YÜZME HAVUZU VE SALON

Bandırma Belediyesi-Bandırma Basketbol Kulübü işbirliğiyle yapılan yüzme havuzu ve salon inşaatının tamamlandığını belirten Mirza, ?Belediyemize ait bir yerde yapılan havuz ve salonu 25 Eylül´de açacağız? diye konuştu.

BELEDİYENİN HAVUZ VE TESİSLERİ

Bandırma Belediyesi olarak itfaiyenin arkasındaki bir alanda da havuz ve sosyal tesisler yapmayı planladıklarını bildiren Mirza, şunları söyledi:

?13 dönümlük bir alanda açık, akua parklı bir havuz yapacağız. Bu havuzun bulunduğu bölgede kır düğünleri de yapılabilecek. Bu bölgede ayrıca halı saha ve kapalı bir tenis kortu da bulunacak. Bu tesisleri ihaleye çıkarak yaptıracağız. Bu yatırımın bedelini önceden yaklaşık 5,5-6 milyon lira olarak düşünüyorduk ama ekonomimizdeki son olumsuzluklar nedeniyle yatırım bedelinin % 25-30 arttığını tahmin ediyoruz. Size şöyle bir örnek vereyim. Belediyemizin kaynaklarıyla yapılan kapalı pazar yerimiz 22 milyon liraya mal olmuştu. Ülkemizin içinde bulunduğu son ekonomik kriz nedeniyle bugün, bu pazar yerinin maliyeti 60 milyon lirayı buluyor. Yani bugün olsa bu pazar yerini yapamazdık.?

Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Havuz kalkacak
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu