Havuz var, suyu yok!...

Havuz var, suyu yok!...

Erdek ve Ocaklar'da bulunan otantik havuzlar suya hasret

Erdek Havuzlu meydan havuzu ile Ocaklarda bulunan arıtma deşarz pompası üzerindeki havuzlar suya hasret kaldı.

Toplum yaşamında medeniyetin aynası olarak kabul edildiği için çağdaş ve modern kentlerde yaz sıcağının etkisini azaltıp, çevresine serin hava estiren havuzlar, görsel ve estetiği ile bu kentleri ziyarete gelen yabancıların fotoğraf çektirmek için önlerinde sıra oluşturduğu yapılar olmaktan çıktı.

Hizmet anlamında kendisini aşmış kentler, örnegin Eskişehir baz alındığında, bizim havuzların neden kurutulduğu veya sinek üretim merkezi olarak varlıklarını sürdürmesi tamamiyle sorumlu oldukları yerel yönetimler ile özleştiriliyor.

Havuzları, çayları, nehirleri yaşam alanlarına dönüştüren belediyelerden Eskişehir dünya kentleri ile örnek yarış içinde olması ve bu konuda aldığı ödüller ile göğsümüzü kabarttığı günümüzde, Erdek Havuzlu meydan havuzu ile Ocaklar'da bulunan havuzların su fukarası olması gelinen nokradaki gelişmişliğimiz veya yönetim katındaki başarısızlığın aynası olmayı sürdürüyor.

Ocaklar beldesi belde statüsünü kazanmanın ardından verdiği çaba ile ziyaretçilerinin önünde fotoğraf çektirme sırası oluşturduğu şelale ve havuzların su vanalarının Büyükşehir Belediyesi, Baski'nin tasarrufuna geçmesiyle adeta kayıp kaçakların baş adresi oldu.

Birçok havuz ve şelalanin kendi suyu ile devir dayim olduğu düşünülecek olursa, 7 yıldır akmayan şelalerin, kuşların dahi içmeye su bulamadığı havuzların önümüzdeki sezonda da su beklentilerine kavuşması mümkün görünmüyor.

Burası Erdek Havuzlu meydan havuzu, etrafını kapatan çit ve güllerden içindeki azmak durumunda sinek üretim batağın görülememesi, yaşadığı olumsuzluğun gizlenmek sureti ile göz ardı adilmesini sağlıyor.

Etrafını süsleyen gülleri su beklentisi ise, şimdilik mümkün değil.

Ocaklar, keyif aile çay bahçesi önünde bulunan Havuzun suyla buluşma noktası özellikle kış aylarında yağmur'dan, yağmura mümkün oluyor. Bu havuz çevresinde de sokak hayvanları adına bir yudum su bulmak mümkün değil.

Ocaklar kanalizasyonu arıtması, terfi istasyonu üzerindeki tepenin estetik güzelik kazanması amacıyla yapılan şelale gurubu, özellikle akşam saatlerinde oluşturduğu ses ve ışık seli ile tatil için Ocaklar'a gelen insanları muhteşem görüntü önünde resim çekilmek için sıra bekletikleri bir plato idi.

Yıllarca akmayan suya rağmen, intişamını korumayı sürdüren Ocaklar şelalesi çağdaş düşünce noktasında aydınlık olacak yerel yöneticilerin bir an önce kendisini suyla buluşturacak vananın anahtarına el atmasını bekliyor.



Anahtar Kelimeler: Havuz !...
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı