Hayat Birlikte Güzel

Hayat Birlikte Güzel

?Duy Sesimi Ben´de Varım? Bahar etkinliği Barış Manço Kültür Merkezi´nde gerçekleşti.

Atatürk Özel Eğitim Okulu tarafından hazırlanan ?Duy Sesimi Ben´de Varım? Bahar etkinliği Barış Manço Kültür Merkezi´nde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından gecenin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Algan Kartal, okul olarak eğitimdeki amaçlarının öğrencilerin üretken bireyler haline gelmesini sağlamak ve toplum içinde bağımsız yaşayabilecek, yeterlikleri kazandırmak olduğunu söyledi.

Konuşmasında özel eğitimin gereksinimle çocukların normal bir hayat sürmeleri ancak tüm toplumun desteğiyle mümkün olduğunu hatırlatan Kartal şunları aktardı:

? Bu anlamda Özel eğitim gereksinimle bireylere acıma duygusuyla ve yapamadıklarına bakmak yerine, yapabildiklerinin ön planda tutulması ve onların hayata katılması hedeflenmelidir.  Hepimiz bir can taşıyoruz, ? canda,? Özür olmaz.

Öyleyse , özür bakışlarımıza .. Engel? düşüncelerimizde ?.? İfadelerini kullandı.

Müdürü Algan Kartal´ın konuşmasının ardından öğretmenler ile birlikte hazırlanan program sunumu gerçekleşti.

Gecede Özel eğitim gereksinimle bireylerin neleri başarabildikleri sergilendi.

Çılgın Doktor isimli skeç, Nasrettin Hoca fıkralarını anlatan görsel, halkoyunları, şarkılar  ?Hayat Birlikte Güzel? sloganıyla alkış aldı.

Müdür Algan Kartal´ın okuduğu ?Sol yanım ağrıyor?  Elif Köksal´ın şiiri herkesi duygulandırırken, Serdar-Metin Deveci ikilisi, Seçkin Çalık ve Furkan Şahin´in sazlarından çıkan nağmeler salonu gözyaşlarına boğdu.

Program sonunda 8.nci sınıf öğrencilerine belgeleri protokol tarafından verildi. Ahmet PESEN

/resimler/2019-4/30/0927400004448.jpg



Anahtar Kelimeler: Hayat Birlikte Güzel
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı