Hayat Boyu Öğrenme Haftası Başladı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Başladı.

Manyas İlçesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası İstiklal İlkokulu bahçesinde başladı.

Manyas İlçesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası İstiklal İlkokulu bahçesinde başladı.

Hafta dolayısıyla ilçe genelinde ki okullar, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü okulun bahçesinde açtıkları stantlar da okullarının tanıtımını yaparlarken, yıl içinde ürettikleri ürünleri sergilediler.

Program sunuculuğunu Atatürk Ortaokulu öğretmeni Zerrin Şen’in yaptığı hafta açılışında Halk Eğitim Müdürlüğünün 34 farklı alanlarda 76 kurs açtığını, kurslar da 23 öğretmen ve 11 usta öğreticinin görev yaptığı belirtilirken, kurslara 768 kadın, 545 erkek olmak üzere 1313 kişi başvurduğu, 351'i kadın, 196'sı erkek olmak üzere 547 kursiyerin belge almaya hak kazandığı açıklandı.

Salur MTAL Müdür Yardımcısı Bülent Yaldız Okulu ve bölümleri hakkında bilgi verdi. Salur MTAL öğrencilerinin müzik sunumu, sonrası, Nene Hatun Anaokulu ve Atatürk Ortaokulu halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer aldı. Gençlik Merkezi Lideri Fatih Özel ise yaptığı konuşma da kişisel gelişim atölyesi kapsamında Akıl ve zekâ oyunları eğitimi, diksiyon eğitimi, drama eğitimi olmak üzere bu programlardan sadece 2022 yılında 5056 genç katılımcı sayısına ulaşıldığını söyledi.

Etkinlik kapsamında Manyas Anadolu Lisesi, İHL ve Ortaokulu, Atatürk Orta Okulu, Kızıksa İlk ve ortaokulu, Şevketiye İlkokulu, Akçaova Ortaokulu, Halk eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Merkez stantları ilçe protokolü tarafından ziyaret edilerek, öğrenciler ve öğretmenleri okulları ve sergiledikleri ürünler hakkında bilgi verdiler. Hayat Boyu Öğrenme Haftasına Manyas Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Tok, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mevlüd Taş, Tapu Müdürü İhsan Koyun, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.  Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS



Anahtar Kelimeler: Hayat Öğrenme Haftası Başladı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı