Hayırsevener davasında karar

Hayırsevener davasında karar

Gazeteci katili Serkan Erakuş, müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

 

İstanbul 10. Özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi`nde 4 yıldır devam eden 22 sanıklı Cihan Hayırsevener`in Cinayet davasında karar verildi.

İstanbul 10.Özel yetkili Ağır ceza Mahkemesi  kararına  göre cinayeti kabul eden Serkan Erakkuş müebbet hapis cezasına ile cezalandırılırken, azmettirici olarak yargılanan İlkhaber gazetesi kurucusu İhsan Kuruoğlu 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cihan Hayırsevener`in uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdiği cinayet davasından tutuklu olarak yargılanan  Serkan Erakkuş ve İhsan Kuruoğlu hakkında mahkeme dün yaptığı yargılamada karar aldı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi arasındaki görev itilafına son vererek cinayetin ihaleye fesat karıştırma fiilinin bir devamı olarak işlendiğine ve bu sebeple dosyanın örgütlü suç kapsamında İstanbul’da ele alınmasına kanaat getirmişti. Dava, İstanbul özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Mayıs 2011`de başlamıştı.

Mahkeme, cinayete azmettirmekle suçlanan İhsan Kuruoğlu, cinayeti işlemekle yargılanan Serkan Erakkuş ve  zanlısıyla birlikte hareket ettiği iddia edilen şoför Kerem Yılmaz’ın tutuklu yargılandığı dosyayı 3,5 yıl içerisinde karar aşamasına getirdi.

30 Nisan’daki sekizinci duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan, 22 sanıklı dosyada, yargılamada bir kısım sanıklar hakkında mahkemenin 2010/232 esas sayılı dosyası üzerinden yapılan yargılamada Cihan Hayırsevener`in 18 Aralık 2009 tarihinde öldürülmesi, dosyaları birleştirildi. İkinci dosyada öldürmeye iştirak eden sanıkların bulunduğu, her iki dosyanın yargılanması ise birlikte görüldü.

4 Sanık İçin Müebbet Hapis Cezası İsteyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan verdiği mütalaada, Hayırsevener’in ölümünü azmettirdiği iddiasıyla İhsan Kuruoğlu ve Serkan Erakkuş için müebbet istemişti.

Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi dün sonuçlanan yargılamada Tahammülden adam öldürmekten sanık Serkan Erakkuş müebbet, Azmettirmekten sanık İhsan Kuruoğlu 26 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

İşte Mahkeme kararı

220/5  sayılı yasa hükmü gereği, Cinayet suçlamasından  İhsan Kuruoğlu`a 17 yıl,  Serkan Erakkuş`a, müebbet, Av.Ferda Dündar ve Kerem Yılmaz`a, 7 yıl 6 ay,

Birden fazla dosyanın birleştirilerek ayrı ayrı verilen ceza kararları sonrası,

220/3 sayılı yasa hükmü, örgüt suçlamasından  Osman Kuruoğlu, İlbey Kuruoğlu, Selçuk Altınok, Akif Çelik, Serkan Erakkuş, Kerem Yılmaz, Serkan Polat ve Engin Arıcan`a 2 yıl 8`er ay.

220/2-7 sayılı yasa hükmü ihaleye fesat karıştırmaktan, Ufuk Tobay, Ömer Şenocak, Talip Yıldız ve Ferda Dündar`a, 1 yıl 8 ay.

235/2-c ve 3 b sayılı yasa hükmü  (Bandırma icra müd. dosya) ihaleye fesat karıştırmaktan,  İhsan Kuruoğlu, Talip Yıldız, Akif Çelik, Selçuk Altınok ve Serap Tunç`a 2 yıl.

235/2-b-d, 3b. yasa hükmü (Bandırma Beledi Başkanlığı ihalesi) fesat karıştırmaktan  İhsan Kuroğlu, Osman Kuruoğlu, İlbey kuruoğlu, Ömer Şenocak ve Ufuk Tokbay`a, 2 yıl .

235/2-b-d, 3.b yasa hükmü (Bandırma Belediyesi Yemek ihalesine) fesat  karıştırmaktan Talip Yıldız ve Umut Çakmak`a 2 yıl.

235/2-b-d, 3.b yasa hükmü gereği,(Bandırma Belediyesi Yağmur suyu kanalları ihalesi) ne fesat karıştırmaktan İhsan Kuruoğlu, Osman Kuruoğlu, Ömer Şenocak ve Ufuk Tokbay`a, 2 yıl.

Bandırma Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Mazot İhalesinden yargılanmakta olan, Mehmet Çetin Mirap, Mehmet Alkan ve  Talip Yıldız`ın  beraatlarına karar verildi.




  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli