Haytap'tan Başkan Karışık'a "Kaybolan sokak köpeklerini geri istiyoruz."

Haytap

Başkan Karışık, "Biz hayvan almadık, yasa ile güvence altına alınan sokak hayvanları için her türlü desteği yaparız."

Erdek'te Haytap yetkilisi Eva Otansev, Gönüllü Deniz Korkmaz'ın yemleme ve gözlemleri altında bulunan bazı sokak hayvanlarının gece alınıp götürüldüğü, dolayısı ile kaybedildiği gerekçesi ile Belediye Başkanı Burhan karışık'tan yardım istediler.

Başkan Burhan Karışık, konuya ilişki şikayetlerin FOX TV ye kadar uzandığını, kendisininde ana haber bültenlerinde çıkan haberler üzerine durumdan haberdar olduğunu, ancak bu noktadaki samimi duruşlarının Sokak Hayvanları ile ortak yaşam olduğunu vurguluyarak, "Konun haberlere çıkması üzerine gerekli soruşturmada bulundum, zaten ilçe belediyelerinin böyle bir tasarrufu yok, Büyükşehir kapsamında yapılan toplama çalışmalarının, gerekli tedavilerin yapılması ardından alınan yere bırakıldığını biliyoruz. Böyle bir çalışma yapacak olsalar bizede bilgi vermeleri gerekiyor." dedi.

Haytap, yetkilisi Eva Atansev ve Deniz Korkmaz, sokak hayvanları ile ilgili olarak gönüllülük esasına göre sürdürdükleri çalışmaların zaman, zaman yetersiz kaldığını bu anlamda mama desteği ile acil müdahale için uygun bir yer ve veterinerlik desteği istediler.

Başkan, Burhan Karışık, Haytam temsilcilerine meclis gündeminde bulunan hayvan hakları yasasının çıkmak üzere olduğunu, bu anlamda sadece yerel yönetimlere değil, vatandaşlara da büyük görev düştüğünü söyledi.



Serkan H.
20.04.2022 10:37:15
Sn.Cumhurbaşkanı son zamanlarda insanların hayatlarını kaybetmesiyle son bulan başıboş saldırgan ve sahipsiz sokak köpeklerinin barınaklarda toplanmasıyla ilgili özelliklede Belediyelere bir talimat vermiştir..Hem Erdek belediye başkanı hemde Erdek kaymakamı bu talimatlara uymayıp,bilakis Erdek'te köpeklerin adım başı beşlenmesine ve üremelerine neden oldukları ve bir-iki köpekseveri memnun edeceğim diye yüzlerce insanı mağdur etmelerinden dolayı SUÇ işlemektedirler..Hiç bir köpeğin canı,hiç bir insanın bir damla kanından daha kıymetli değildir.

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli