Hayvan severler seferber oldu.

Hayvan severler seferber oldu.

Sosyal Medya'dan paylaşılan resimler köpek barınakların gündeme getirdi.

Sosyal Medya’dan paylaşılan olumsuz Hayvan resimleri Hayvan severlerin Erdek ve Bandırma’da denetim yapmalarına neden oldu.

Balıkesir Doğayı, Hayvanları koruma ve yaşatma derneği Başkanı Belkıs Biçer beraberinde Ayşegül Solak ile geldiği Erdek ve Bandırma Köpek barınaklarındaki çalışmaları yerinde incelediler.

Hayvanların olumsuz koşullarda ve kapalı yerlerde tutulmasının hukuksuz ve olumsuzluğundan bahseden Biçer, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, sokak hayvanlarının asıl yaşam alanlarının sokaklar olduğunu söyledi.

Erdek Belediye Köpek barınağı sorumlusu Vet. Hekim Ahmet İsimbay 190 köpeğin bulunduğu Erdek Belediyesi barınağında 169 hayvanın kısırlaştırıldığını, tedavi sürecinde bulunan hayvanları ayrı bölümlerde tutulduğunu, yavru bölümlerindeki hayvanlarında özel bakıma tabi olduğunu söyledi.

Vet. Hek. Ahmet İsimbay, Erdek Hayvan Hakları derneği ‘’Haytap’’ tarafından görevlendirilen Sabriye Arlak’ın dışında bir personel ve birde şoförlerinin bulunduğunu, personel ihtiyaçları bulunmasına karşın Belediye bünyesi içinden kimsenin barınakta çalışmak istemediğini kaydetti.

Hayvansever, Belkıs Biçer barınaklardaki ortak yaşamın tüm çabalara rağmen hayvanlar adına esaret içinde yaşamak olduğunu vurgulayıp ‘’Sokak Hayvanlarının yeri sokaklardır, Belediye kuracağı rehabilitasyon ünitesinde kısırlaştırılan bir köpeğin ülkede serbestçe yaşama hakkı bulunduğunu söyledi.

Barınaklara alınarak, bağlanan veya kategorize edilmedikleri için bir birleri ile kavga eden köpeklerin zaman zaman olumsuz yaralanmalara neden olabildiğini, Haytap yetkilisi Sabriye Arlak’ın da katkıları ile olumsuzlukları en aza indirmenin çabası içinde olduklarını söyledi.

Erdek Belediyesi Köpek Barınağı Veteriner Hekimi Ahmet İsimbay, Yiyecek konusunda Banvit’in katkı verdiği bu ancak hayvan severlerin ikaz ve uyarısı ile Hazır Köpek mamasına dönüldüğünü bir süredir mama ile beslenen köpeklerin olumlu gelişme gösterdiğini söyledi.

Hayvan severler daha sonra Bandırma barınağını gözlemlemek için Bandırma’ya gitti.

 

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli