Hayvanlar alemi onu seviyor

Hayvanlar alemi onu seviyor

"Eski çöplük melekleri" sosyal paylaşım platformu ile kırsal alanda yaşayan sokak hayvanlarının yaşama tutunmalarını sağlıyor.

Bir bir ardına yaşama katılan sokak hayvanlarını korumaya yönelik yasalar, uygulama noktasında beklentilere nüfus edemediği noktada, gönüllü hayvanseverlerin önemi her geçen gün artıyor.

Kimi hayvanseverler evinin önündeki sokak hayvanlarına sahip çıkarken, kimi hayvansever zamanla bağımlılık duyguğu sokak kedisi ve köpeğini evine alarak onu ortak yaşamına katıyor.

Bu anlamdaki çabaları sürekli sokak hayvanı sevenler de az değil... Yaşamlarının önemli bölümünü sokak hayvanları ile paylaşan hatta pati dostu veterinerler ile kurdukları ilişkiler sayesinde maliyetine veteriner hizmetleri alıp, hayır ve duacı olanlar az değil.

Özellikle pastırma yazı yaşanan günlük güneşlik günler ardından soğuk hava dalgasına girilip, hava sıcaklığının eksi altına düşmesi Sokak hayvanları ve onları düşünen gönüllü Zeyna'lar için korkulu günler başladı.

Bu anlamda sadece mama katkısı vermenin yeterli olmadığı çağrısında bulunan "Eski Çöplük melekleri" Zeyna'sı Gülen Kayacık, kendi yemleme alanlarının Bandırma ve Erdek kırsalında bulunması nedeni ile dilsiz meleklerin kendilerini soğuktan korumakta güçlük çektiklerini, yataklık olarak kullanılan mecralardaki yerlerine saman desteği çağrısında bulundu.

Bazı kedi ve köpeklerin eski altına düşen dondurucu soğuktan yaşamını kaybettiğini açıklayan "Eski Çöplük Melekleri" Zeyna'sı, Gülen Kayacık özellikle bu zor günlerde sokak hayvanlarının yaşama tıtunmaları noktasında bir kez daha yardım çağrısında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Hayvanlar alemi seviyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli