Hayvansevenler ayaklandı.

Hayvansevenler ayaklandı.

?Hayvanlarına huzur vermeyen bir toplum, huzur bulamaz?

 

Erdekli hayvan severler, hayvanlara yapılan kötü muamele ve eziyetlere tepki gösterdi. Cumhuriyet alanında düzenlenen basın açıklamasına kalabalık bir topluluk katıldı.

/resimler/2015-10/6/1106008506118.jpg

Basın açıklaması, Erdek Tüketiciler Derneği Başkanı ve Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Hatice Kirazoğlu tarafından okundu. ?4 Ekim Hayvanları Koruma Günü?nün göstermelik bir gün olmaktan öteye geçmediğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

?Yaban hayvanlarının yetkililerce av malzemesi yapıldığı, kaçakçı diye katırların acımasızca vurulduğu, kültürümüz diye develerin, boğaların şehir ortasında güreştirildiği, zevk için kedi-köpek sahiplenip sonra da onları terk eden kişiler için hiçbir cezai yaptırımın olmadığı, hayvanların ormanlara, meçhule değersizce atıldığı, yetkililerce ve zalimlerce her gün onlarcasının telef edildiği, 5199 sayılı kanunla görevlendirilen yetkili kurumların görevlerini yerine getirmediği, fayton zevki için atların işkenceye ve ölüme itildiği, gösteri yapması için hapsedilen yunusların acı çektiği, benzinliklerde bile uzak ülkelerden gelen hayvanların sergilendiği, kurban adı altında vahşet görüntüleri içeren kesimlerin yapıldığı bir ortamda hangi hayvan hakkından söz edebiliriz? Hayvanların acı çekmelerine, ölümlerine neden olan tüm kişi ve kurumlara sesleniyoruz. 5199 sayılı yasa, 3 taksitle ödenebilen Kabahatler Kanunu´ndan çıkıp ceza kanununa girinceye, benzin istasyonlarında bile bulunan yaban hayvanları koleksiyonculuğu bitinceye, sınırlarımızda tutsak yunuslar özgürlüklerine kavuşuncaya, hayvanlı sirkler, dövüşler yasaklanıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. 365 gün boyunca hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan bizler, bunca eziyeti görmezlikten gelerek, hayvan haklarını bir güne sığdırmaya çalışan tüm kişi ve kurumlara ?hayır´ diyerek, kalbinde vicdan taşıyan herkesi, 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve merhamete davet ediyoruz. Karalar giydiğimiz şu günde diyoruz ki, hayvanlarına huzur vermeyen toplum, huzur bulmayarak, kadın ve çocuk cinayetlerini sabah programlarında tartışmayı sürdürecektir.?

Erdekli hayvan severlerin, siyah elbiselerle katıldıkları basın açıklamasında hayvanlara yönelik eziyetler, düdükler çalınarak protesto edilirken, ?hayvanı sevmeyen insan sevemez?, ?her canlının yaşamaya hakkı var?, ?hayvanın lüzumu var, hayvanlığın lüzumu yok? sloganları atılıp hayvan sevgisini içeren pankartlar taşındı.   Önder BALIKÇI

/resimler/2015-10/6/1106258506441.jpg

/resimler/2015-10/6/1106511319492.jpg



Anahtar Kelimeler: Hayvansevenler ayaklandı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false