Hedef 1 milyon amatör denizci

Hedef 1 milyon amatör denizci

Bandırma Liman Başkanlığı da eğitim veriyor

Ülkemizin 2023 hedefleri arasında ?denizci millet-denizci ülke? de yer alıyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü hedefleri arasında deniz kültürü oluşturmak ve toplumun denize dönmesi amacına yönelik şekilde 1 milyon amatör denizci yetiştirilmesi de bulunuyor. Buna paralel şekilde liman başkanlıkları aracılığıyla verilecek eğitimler sürüyor.

/resimler/2018-12/7/1324397121588.jpg

BANDIRMA LİMAN BAŞKANLIĞINA YOĞUN BAŞVURU

Bu arada Bandırma Liman Başkanlığı bünyesinde de eğitimler veriliyor. Başkanlıklar, eğitim verme, sınav yapma ve belge verme hakkına sahip bulunuyor. Bu eğitimler sonunda verilen belgeler ise 24 metreye kadar özel ve ticari olmayan tekne sahiplerini kapsıyor.

Bu kapsamda Bandırma Liman Başkanlığı´nda bir ay önce başlatılan eğitimlere şu ana kadar 400 kişi katıldı. Uzak yol kaptanları tarafından verilen eğitimler için Bandırma´da hâlen binin üzerinde başvuru bulunduğu, bu sayının sürekli arttığı belirtildi. Kısa süreleri kapsayan eğitimlerin, 2023 yılına kadar aralıksız süreceği öğrenildi.

YENİ LİMAN BAŞKANI

Karadan sorumluluk alanı Karacabey Kurşunlu´dan, Erdek Turan Mahallesi´ne kadar 110 kilometreyi kapsayan Bandırma Liman Başkanlığı, ?sicil? ve ?bağlama kütüğü? olmak üzere iki çeşit kayıt tutuyor. Sicile kayıtlı 800, bağlama kütüğüne ise 550 tekne kayıtlı bulunuyor.

Bandırma, hem sicil, hem de bağlama kütüğü kaydı tutulan ülkemizdeki 10 limandan biri olarak dikkati çekiyor.

Üç ay önce Ankara´dan, Denizcilik uzmanlığı görevinden Bandırma Liman Başkanlığına atanan Kürşad Ayyıldız, 1971 yılında, Yozgat´ın Boğazlayan ilçesinde dünyaya geldi. Önceki yıllarda İzmir Ali Ağa ilçesi liman başkanlığı olarak çalışan ve bir süre de İstanbul´da çalışan Ayyıldız, 1994 yılından beri teşkilatın içinde görev yapıyor. Eşi Bandırmalı olan Ayyıldız, bir kız çocuğu babası.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Hedef milyon amatör denizci
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli