Hedef 2 yılda tedrisatı teke düşürmek

Hedef 2 yılda tedrisatı teke düşürmek

Pircioğlu,"İki yılın sonunda Bandırma´da ikili eğitim kalmayacağı gibi, hem teknik açıdan hem fiziki açıdan, hem de eğitim ortamı açısından çok güzel bir noktaya geleceğiz."

/resimler/2015-8/3/1558284704591.jpg

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu:

"İki yılın sonunda Bandırma´da ikili eğitim kalmayacağı gibi, hem teknik açıdan hem fiziki açıdan, hem de eğitim ortamı açısından çok güzel bir noktaya geleceğiz."

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, TEOG sınavlarında geçen sene ve önceki yıllara çok ciddi bir başarı artışı olduğunu bildirdi. Pircioğlu, ortalama 14 puanlık bir artış var.  Bu artışla birlikte Türkiye ortalamasında çok üstün bir derece aldık.  Fen lisemiz, 89 mezun verdi. Bunların 30 tanesi Tıp Fakültesi , 30 tanesi mühendislik,  10 tanesi Diş Hekimliği-Eczacılık, 19 kişinin çocuklar gelmediği için haberlerini alamadık. Fen Lisemizde de değerli bir başarı var. Bizim bu sene eğitim öğretimde , yaptığımız çalışmalarla, başarının arttırılmasında çok büyük katkı sağlandığını düşünüyorum.  Eğitim yöneticiliğine yeni bir bakış, yeni bir anlayış vermeye çalıştık.Bizler öğretmenleri motive ederek, onlara değer vererek, iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Birde bu başarı da ,düzenlendiğimiz sosyal sorumluluk projelerimiz, etkinliklerimiz öne çıktı." dedi.

"Bu sene ödeneğini sağladığımız 5 okul 144 derslik , spor salonu,bir yurt binamız yanında İmam Hatip Orta Okulu bitmek üzere. Diğer yatırımlarımız ihale aşamasında. Bu şu anlama geliyor. İki yılın sonunda Bandırma´da ikili eğitim kalmayacağı gibi, hem teknik açıdan hem fiziki açıdan,  hem de eğitim ortamı açısından çok güzel bir noktaya geleceğiz. Çok hızla büyüyeceğini düşündüğümüz Bandırma´nın  uzun yıllar. Bina ihtiyacımızı, fiziki kapasite ihtiyacımızı gidereceğini düşünüyoruz."

Bandırma´da 63 resmi okul ve kurum, 12 özel okul 52 adet Özel öğretim kurumu, olmak üzere toplam 127 kurum olduğunu da bildiren Pircioğlu, "Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğrenci sayımız ise, 22 bin 767."dedi.

Paşakent Mahallesi´ndeki sıkıntının diğer bölgelerden gelen öğrencilerden kaynaklandığına da dikkati çeken Pircioğlu, "Önemli olan oradaki okulları rahatlatmak için çevreden gelen öğrenciye okul yapmamız lazım. Ahmet Obalı Okulu´nun bulunduğu bölgeye 32 derslikli bir okulun yapımı ihale aşamasında."dedi.

Ekim 2015 ayında Kariyer Günleri düzenleyecekleri bilgisini de veren Pircioğlu, "Kariyer Günleri´nde ,veliye, öğrenciye,  eğitim camiasına  kariyer ne demek, kariyer planlaması nasıl yapılır, meslek nasıl seçilir. Hangi, mesleğe hangi üniversitelerin hangi bölümlerini bitirerek ulaşabiliriz. Burada hem veliyi, hem öğrenciyi, hem öğretmenleri bilgilendireceğiz."

"Kariyer yanlış ve eksik biliniyor. Kariyeri de öğretmek lazım. Kariyer bir durak değil. Kariyer bir yol. İnsanın nefes aldığı müddetçe izleyeceği yolun adı kariyer." ifadesini kullandı.   Ahmet PESEN



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli