Hedef borçlardan kurtulmak

Hedef borçlardan kurtulmak

Erdek Belediye Başkanı Sarı: ?Hacizlerin Seyitgazi´ye kaydırılması için çalışıyoruz?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin sarı, CHP Erdek ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, ilçeyle ilgili çeşitli bilgiler verdi.

1999 yılında belediye başkanlığına seçildiğinde belediyenin 2 milyon dolarlık bütçesi bulunduğuna işaret eden Sarı, şunları söyledi:

?2009 yılı yerel seçiminde, belediyeyi, AKP yönetimine 20 milyon dolarlık bütçeyle teslim ettim. Görevi teslim ederken, benden önceki Hamit Nural yönetiminin gerçekleştirdiği Eğridere içme suyu ödemeleri ve Zeytinli ada dahil olmak üzere 38 milyon 50 bin lira borç, 10 milyon lira alacak bıraktım. 2014 yılındaki seçimi kazanarak yeniden iş başına geldiğimde, belediyenin borcu 30 Mayıs 2014 itibarıyla 131 milyon liraydı. Daha sonra Balıkesir´in Büyükşehir olmasıyla ilçe gelirlerinin yarısı oraya gitti. Bu arada 22 yeni mahallenin de bize katılmasıyla mahalle sayımız 28´e yükselirken, hizmet alanımız üç kat arttı.

/resimler/2017-12/13/1003125194567.jpg

                     BORÇLARIN TASFİYESİ UĞRAŞI

30 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla belediyenin SGK, Vergi Dairesi ve Emekli Sandığı´na borcunun 178 milyon lira olup borçların 4 yıllık süre için yeniden yapılandırılmasına paralel şekilde bir bölümünün ödenmesiyle 157 milyon liraya düştüğüne dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:

?Borçlarımızın tasfiyesi için yoğun bir çalışma içindeyiz. Sık sık Ankara´ya giderek, başta Maliye Bakanımız olmak üzere yetkililerle görüşüyoruz. Bu konuda, üç değerli milletvekilimiz Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Namık Havutça´nın büyük desteğini görüyorum. Öncelikle, belediyemizin mülkleri üzerindeki hacizleri kaldırmaya çalışıyoruz. Bunun için önerimiz, hacizlerin 184 dönüm olup, 168 milyon lira değer biçilen Seyitgazi´ye kaydırılmasıdır. Erdek Belediyesi olarak, hiçbir hizmet yapmasak bile ayda 2,5 milyon liralık gelire ihtiyacımız var.?

/resimler/2017-12/13/1003365038591.jpg

                     ÜLKE UÇURUMA GİDİYOR

Konuşmasında, ülke sorunlarına da değinen Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Ülke, uçuruma gidiyor. Demokrasi, hukuk, adalet, insan hakları kalmadı. Man Adası örneğinde olduğu gibi milyon dolarlar havada uçuşurken, ?Nereden buldun?´ diyen yok. Bu gerçekleri dile getirmekten korkmayacağız. Ben korkmuyorum. Doğru bildiklerimi her fırsatta söylemeyi sürdüreceğim. 2019 seçiminden umutluyum. Halkımızın kör olmadığına ve bu yaşananları gördüğüne inanıyorum. Ancak parti olarak bizim de çok çalışmamız gerekir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı´mızı nasıl ki inanarak kazandıysa, biz de inanmalı ve liderimizin arkasında kenetlenmeliyiz.?

/resimler/2017-12/13/1004021445346.jpg

                    ÜLKEYİ KÖTÜ YÖNETİYORLAR

AKP´nin iç ve dış politikasının önemli yanlışlarla dolu olduğunu öne süren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:

?15 yıldır iktidarda bulunanlar, şimdi, ?Ülkenin beka sorunu var´ diyorlar. Peki, siz, 15 yıldır ne yaptınız? Armut mu topladınız? Dersim´den özür dilediniz. Sonra Cizre, Sur ve Dersim´i yerle bir ettiniz. ?Alnı secdeye değenden zarar gelmez´ diyerek, devletin kapılarını FETÖ´ye açtınız. Yani, ?Şeytan da yabancı olmasın, kendi şeytanımız olsun´ dediniz. Böylece 15 Temmuz darbe girişimi geldi. Ancak, bu girişimin asıl temellerini atan subaylar yargılanmadı. O bombaların atılmasına neden olan subaylar, er veya ge

Ç mutlaka yargılanacaklar. Beş vakit namaz kılmakla Müslüman olunmuyor. İlahi adalet diye bir şey var. Önümüzdeki dönemde bu zalimlerin mutlaka cezalarını çekeceklerini hep birlikte göreceğiz.?   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Hedef borçlardan kurtulmak
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli