Hedef yelken sporunu ve denizi sevdirmek

Hedef yelken sporunu ve denizi sevdirmek

Bandırma-Erdek Yelken Kulübü 20 yaşında

Bandırma-Erdek Yelken Kulübü, bölgemizde yelken sporunu geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

22.12.1999´da, ?Bandırma Yelken Kulübü? ismiyle kurulan kulüp, 2012´de yapılan genel kurulunda ismini ?Bandırma-Erdek Yelken Kulübü?ne dönüştürdü.

/resimler/2019-1/18/1743403480650.jpg

Kulübün başkanı Turgay Menek, Erdek´in Düzler bölgesinde 12 yarışçı sporcuyla eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

?Sporcularımızın 8´i optimist, 4´ü laser 4.7 sınıfında yarışıyor. Kuruluşumuzun 20. yılını kutluyoruz. Amacımız, çevremizin tamamını bu yararlı sosyal platformda birleştirmek, sporcularımızı onore etmek ve güç birliği sağlamaktır. Bandırma ve Erdekli vatandaşlarımızın yoğun ilgileriyle sporcu sayımız artıyor. Kuruluşumuzdan bu yana, her yıl yaz başında 10´ar günden oluşan 5 dönem hâlinde açtığımız yelken kurslarında 800´den fazla kursiyere yelken ve deniz eğitimi verilirken, 60´tan fazla sporcuya lisans çıkartılarak bağlı olduğumuz Yelken Federasyonu´nun tüm yarışmalara katılımları sağlandı. Kulübümüz ayrıca her yıl, Türkiye Yelken Federasyonu´nun yarış programında yer alan tüm yarışlara, kamplara ve seminerlere katıldı. Çocuklar ve gençler için takip edilen yarış etkinlikleri ve eğitimlerin yanında yelken sporuna ilgi duyan yetişkinlere de kendilerinin belirlediği gün ve saatlerde randevuyla yelken eğitimi veriyoruz. Kulübümüz, 1999 yılından 2019´a dek her yıl optimist ve laser sınıflarında, il, bölge, ulusal ve uluslararası yarış programlarını takip ederek yarışlara katıldığı gibi Milli Takım kamplarına sporcu gönderiyoruz. Faaliyetlerimizi önümüzdeki yıllarda da sürdürmek, bölgemizde yelken sporunu ve deniz sevgisini daha geniş kitlelere yaymak öncelikli hedefimizdir.?  Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli