Hedef yabancı turist

Hedef yabancı turist

Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu ve Ticaret Ataşesi Erdek'e geliyor

Erdek'e yabancı turist getirmek için düğmeye basıldı. Buna paralel şekilde, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov ve Bulgaristan Ticaret Ataşesi Alexander Aleksandrov, 13-14 Aralık 2019 Cuma ve Cumartesi günleri, Erdek Ticaret Odası'nı(ETO) ziyaret edecekler.

Bu amaçla Erdek Ticaret Odası'nda başkan F. Özlem Sarı, Avrupa Birliği(AB) uzmanı ve proje koordinatörü Hakkı Zakir İpek ile Polonya, Bulgaristan ve Rusya'dan gelmesi planlanan yabancı turist organizasyonuna destek verecek olan Hatice Atalay bir ön toplantı yaptılar.

Toplantıdan önce bir açıklama yapan AB uzmanı ve proje koordinatörü Hakkı Zakir İpek, bölgenin turizm ve ticari kapasitesinin artırılması amacıyla girişimlerde bulunduklarını vurgulayarak, "Bu arada Bandırma ve Erdek'i, Bulgaristan'dan kentlerle 'kardeş' yapmayı da düşüneceğiz" dedi.

Bandırma'da oturan Bulgaristan muhaciri Hatice Atalay, 20 Mayıs-Eylül ayı sonu arasında, Erdek'e Polonya, Bulgaristan ve Rusya'dan turist getirmenin altyapısını hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, "Eğer girişimlerimiz olumlu sonuçlanırsa bu ülkelerden her hafta, 50'şer kişilik gruplar halinde gelecek turistler, 7 gece, 8 gün konaklayacaklar" diye konuştu.

ETO Başkanı F. Özlem Sarı da şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ticaret Odası olarak Erdek ile ilgili her projeye destek veriyoruz. Amacımız, Erdek turizmine 50 yıl önceki cazibesini yeniden kazandırmaktır. Erdek, artık yalnız yaz aylarında değil, 12 ay boyunca turizm yapacak yerlere sahip bir kapasitededir. Erdek turizmini yeniden ayağa kaldırmak, turizm işletmecileri ve bu sektörden ekmek yiyen herkesi memnun etmek adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çaba harcıyoruz."  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Hedef yabancı turist
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli