Hem minder, hem çayır´da

Hem minder, hem çayır´da

Bandırma, Güreş ihtisas kulübü sporcuları minderden sonra çayırında tozunu attı.

Milli Güreş Hakemi ve Antrenörü İsmail Kurttürk nezaretinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Bandırma Güreş İhtisas kulübü sporcuları, Minderdeki başarısından sonra katıldıkları yağlı güreşlerde de önemli dereceler topladı.

/resimler/2015-7/31/1121556968768.jpg

Minder´de takım olarak, Kemal Korkut, Hakan Temel, Reşat Yusubof ve Ahmet Korkut´tan oluşan gençler kategorisinde Balıkesir il birinciliği, Okan Şen, Batıcan Özakbaş, Sezer Şenol, Şahin Yılmaz, Kerem Türedi, Burak Köse, Ertuğrul Batır ve Melih Akar´dan oluşan Yıldızlar gençlerde Balıkesir il birinciliği, H. Hüseyin Gür, Mert Yılancı, İhsan Canser ve Yusuf Emre Kılıç´tan oluşan minikler dalında Balıkesir il birinciliği alarak kupa ve madalyaları ile Bandırma´ya dönen Güreş İhtisas kulübü sporcuları sezon dolayısı ile katıldıkları yağlı güreşlerde de önemli dereceler elde ettiler.

Lapseki, Çan, Biga ve 654. tarihi Edirne Kırkpınar güreşlerine katılan Bandırma Güreş İhtisas kulübü sporcuları Ağustos ayı içinde yapılacak Çanakkale Geyikli, Gönen Sebepli, Balıkesir Kurtdere, Kepsut, İvrindi, Çanakkale Çardak, Erdek, Sındırgı ve 17 Eylül Bandırma güreşlerine hazırlanıyorlar.

/resimler/2015-7/31/1110218048974.jpg

654. tarihi Edirne Kırkpınar güreşleri dönüşü Erdin Otel ve Aksakal Eczanesi işletmecisi Murat Karakoyun tarafından onura verilen resepsiyona katılan Bandırma Güreş İhtisas kulübü güreşçileri yeni başarılar için and içti.

Erdin oteldeki yemekte konuşan Baş Antrenör ve Milli Güreş Hakemi İsmail Kurtdemir 1950 yılında kurulan Bandırma Güreş İhtisas Kulübünün 40 lisanslı sporcusu bulunduğunu, Gençlik hizmetleri ilçe spor müdürlüğü tarafından kapalı spor salonunda kendilerine tahsis edilen salonda yaptıkları çalışma ile kırılması küçümsenmeyecek başarılara imza attıklarını vurgulayarak, Ata sporunda önemli bir yere sahip Bandırma´nın adını en üst noktada temsil etmek amacı ile çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

/resimler/2015-7/31/1111067112380.jpg

Baş antrenör Kurtdemir, Kara Ali, Hasan Acar, Sabri Acar, Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Magurus İbrahim Gümüş, Sındırgılı Şerif Ünalı, Kepsutlu Tarzan Mehmet, Sındırgılı Mehmet Ali Yağcı, ve Kurtdereli Saffet Kayalı´nın 1989 yılında Kırkpınar Başpehlivanı olması ardından Balıkesir´den 16 yıldır başpehlivan çıkmadığını vurgulayarak, dürüstlüğün, cesaretin ve gücün sembolü Ata güreşi, yağlı güreşlerde Balıkesir´den baş pehlivan çıkmamasının, güreşe olan ilgisizlikten kaynaklandığını işaret etti.

Baş antrenör daha sonra bölgesel yağlı pehlivan güreşlerine katılmalarına olanak sağlayan Kocaman Balıkçılık, Yemmak ve Paksan´dan sonra 654. Tarihi Edirne Kırkpınar güreşlerine katılmalarını sağlayan A&C gümrükleme ve Belediye Meclis üyesi Yakup Ataş´a teşekkür ederken, Bandırma Güreş İhtisas Kulübü 2. Başkanı Ali Acar, katkıları nedeni ile Erdin Otel işletmecisi Murat Karakoyun ile Yakup Ataş adına Samet varoşlu´ya, teşekkür belgesi verdi.

/resimler/2015-7/31/1112093988550.jpg

Başkan Ali Acar ayrıca resepsiyona ağabeyi Yakup Ataş adına katılan Samet Varoşlu´ya er meydanı güreşlerine katılım davetiyesi kabul edilen geleneklere uygun kırmızı dipli mum ile kispet biblosu armağan etti.

Başkan Ali Acar, Bandırma güreş ihtisas kulübünün 65 yıllık mazisinde başta Dedesi Kara Ali Acar´ın 1930-31-32-ve 33 te,  amcası Hasan Acar´ın 1957 de, yeğeni Sabri Acar´ın ise 1979 ve 1985 te tarihi Edirne Kırkpınar´a baş pehlivan olarak Bandırma´nın adını güç ve kudret timsali Edirne Saray içinde tarihi Kırkpınar´ın burçlarına yazdırdığını söyledi.

Başkan Ali Acar, Aile büyükleri tarafından elde edilen bu başarı ile Bandırma´nın adının Ata güreşi olan Yağlı Pehlivan güreşleri ile anılmaya başlandığını, geçmişten gelen bu unvanın geleceğe taşınması adına Bandırma Güreş İhtisas kulübünün genç güreşçilerine el birliği ile sahip çıkılması gerektiğini altını çizdi.

/resimler/2015-7/31/1112451020536.jpg



Anahtar Kelimeler: minder çayır
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli