Hem futbol, hem basketbol hakemliğinde başarılı

Hem futbol, hem basketbol hakemliğinde başarılı

Bandırma’da yaşam süren Hakkı Cangül, hem futbol, hem de basketbol hakemliğindeki başarısıyla dikkati çekiyor.



   Haber Önder BALIKÇI 


            Bandırma’da yaşam süren Hakkı Cangül, hem futbol, hem de basketbol hakemliğindeki başarısıyla dikkati çekiyor.

            1988 yılında Bigadiç’te dünyaya gelen, hâlen Bandırma’da, özel bir şirkette çalışmakta bulunan Hakkı Cangül, bir süre Ocaklarspor takımının formasını giydiğini, 2006 yılında, Bandırma’da açılan “Basketbol Masa Hakemliği Kursu”nda başarılı olarak, masa hakemliğine başladığını vurgularken, şunları söyledi:

            “Ardından, üniversiteyi kazanarak gittiğim Nevşehir’de, 7-11 Kasım 2006 tarihleri arasında açılıp, Mevlüt Aşkın tarafından verilen ‘Futbol Hakem Kursu’na katılarak, başarılı oldum. Kısa bir süre sonra Niğde’de, ‘Basketbol Saha Hakemliği Kursu’ açıldığını öğrenerek, ona da katılıp, başarı sağladım. Nevşehir’de, birçok önemli basketbol maçının başarıyla yönettim. Öğrenimimi tamamlamamın ardından, Bandırma’ya döndüm. 2006 yılında başlayan basketbol hakemliğimde, 2010 yılında klâsmana yükseldim. Hâlen, C klâsmanında, 2. Türkiye Ligi ve alt kategorilerde maçlarda görev alıyorum. 2007 yılında başlayan futbol hakemliğim de sürüyor. Balıkesir Bölgesi il futbol hakemiyim. 2010 yılında, ‘Bölgesel Lig’ klâsmanı için aday gösterilmeme karşın sakatlanarak, liste dışı kaldım. 2011 yılı için ‘Bölgesel Lig Yardımcı Hakemliği’ için aday gösterildim, ancak bu lige, Türkiye’den hiçbir yeni hakem alınmadı. Hâlen, ilimizdeki maçları yönetirken, ‘Coca Cola Akademi Ligi’ ve BAL Ligi’nde de 4. hakem olarak görev yapıyorum.”

            Her iki branş hakemliğindeki başarısını da işini severek yapmasına bağlayan Cangül, en büyük mutluluğunun, hem basketbol, hem de futboldaki yetkililerin, kendisine, “iki branştan birini seç” şeklinde en küçük baskılarının bulunmaması olduğunu vurgularken, basketbol hakemliğinde kendisine desteği nedeniyle Öztürk Keskinkılıç, futbol hakemliğinde ise Şükrü Aşan’a teşekkür etti.

                                                                                                         



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı