Hem ziyaret, Hem de siyaset

Hem ziyaret, Hem de siyaset

Karavancılar, Simav`da demir attı...

Merkezi Bursa`da bulunan karavancılar kulübü yaz kış demeden gerçekleştirdikleri seyyah gezilerini Şubat günei ile Kütahya`nın mütevazı ilçesi Simav`da demir attılar.

Bir tarafta Ocak ayından kalma karlı tepeler, bir tarafta Simav`ın yeşile dönüşen vadileri Karavan grubuna sıra dışı bir gezi olanağı tanırken, takvimlerin seçim gündeminde rastlaması, Siyasetçi ziyaretçilerinide arttırdı.

Simav`da konaklayan karavancıları önce AKP Belediye Başkan adayı Abdullah Erdem Cantimur, MHP Belediye Başkan adayı Dr. Nurullah Kıratlı ziyaret ederek konuklarına ``Hoşgeldiniz`` dediler.

 

Kütahya`nın termal turizmi ile iddialı ilçesi Simav`da karavan turizminin her geçen gün yaygınlaşması 800 yataklı Eynal Kaplıcaları işletmesinin yanı sıra Simavlı esnafları da memnun etti.

Belediyenin işlettiği Simav Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk, Simav`ınTermal kaplıcaları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel özellikleriyle Ege Bölgesinde turizm merkezi konumunda olduğunu ve bu nedenle her yıl turist sayısının arttığını söyledi.

Simav`ın Ege Bölgesinin saklı cenneti olduğunu ifade eden Baybuk, doğa veTermal severler için karavan turizminin son yıllarda alternatif olduğunu söyledi.

Karavan turizmine büyük önem verdiklerini ifade eden Baybuk, "Son birkaç aydır 20`ye yakın karavan sahibini Eynal Kaplıcaları bölgemizde ağırlıyoruz. Yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da karavancı bekliyoruz. Karavancıların Simav`ı tercih etmesi işletme olarak hem bizi hem de Simavlı esnafı sevindiriyor. Karavan turizminin gelişmesi için işletmemizde müşteri memnuniyetini sağlamış durumdayız"dedi.

Simav`a Karvanıyla birlikte Bursa`dan gelen Işıl Kırıkol (36) "Simav`a ilk defa geliyorum. Harika bir yer. Daha önce gelmediğime pişmanım. Bundan böyle her iki veya üç ayda bir Simav`ı ziyaret ederim. Doğa ile iç içeyiz. Üstelik termali bir harika. Tüm Karavan dostlarıma taviseye ediyorum" dedi.

Simav`a karavanıyla birlikte İstanbul`dan gelen Yıldız Eryılmaz ( 41), "Simavgelişmekte olan güzel bir yer. Termali güzel. Doğası güzel. Ortam çok güzel. Karvancılar olarak tam bizim aradığımız bir yer" şeklinde konuştu.

Balıkesir Erdek`ten gelen Karvancı Ayhan Kalemköy (54), "Simav`ı doğal güzelliklerini ve kaplıcasını gezip gördük. Fotoğraflar çektik. Bu fotoğrafları internetten yayınlayarak karavancı dostlarımızla paylaşıyoruz. Umarım karavancı dostlarımız bu güzellikleri görünce dayanamayıp onlarda en kısa sürede Simav`a geleceklerdir. Burası gerçekten keşfedilmeyi bekleyen cennet bir köşe. Burada karavan festivali düzenleyebiliriz" diye konuştu.

Aydın Kamp Karavan Derneği Başkanı Ahmet Güngör (52), "Simav Aydın`a çok yakın bir ilçe olmasına rağmen bu güzellikleri hiç görmemiştik. Termal zenginliği, halkının güleryüzü, organik tarım ürünleriyle eşsiz bir ilçe. Tüm dostlarıma, karavansever arkadaşlarıma tavsiyelerde bulunacağım. Hatta, yurt dışındaki karavancı dostlarımıza da platformlarımızda Simav ve eşsiz güzelliklerinden bahsedeceğiz" dedi.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli