?HEMŞİRE? BANDIRMA´DAYDI

?HEMŞİRE? BANDIRMA´DAYDI

?Hemşire´ filminin Bandırma Özel Gösterimi yapıldı. Geceye filmin Senaristi ve Yönetmeni Dilek Çolak katıldı.

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Bandırma Sinema Amatörleri Derneği iş birliği ile düzenlenen ?Hemşire´ filminin Bandırma Özel Gösterimi yapıldı. Geceye filmin Senaristi ve Yönetmeni Dilek Çolak katıldı.

/resimler/2018-12/1/1744081933823.jpg

3 yıldan beri Bandırmalıları bağımsız sinemanın seçkin örnekleriyle buluşturan Bandırma Belediyesi ve Bandırma Sinema Amatörleri Derneği Kasım ayı etkinliği olarak Evren Duyal, Sermet Yeşil´in başrollerini paylaştığı Hemşire filmini izleyici ile buluşturdu.

Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Mahir Mavi, Belediye Meclis Üyeler Gökhan Yankol ve Nüvit Erten´in yanı sıra  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sinema ve Televizyon Topluluğu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

/resimler/2018-12/1/1744267246818.jpg

ÇOLAK: İZLEDİKLERİNİZ EN HAFİF HALİ

Filmin gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayan Dilek Çolak ?Öncelikle bu kadar dolu bir salonda bu filmin izlenmesi beni çok mutlu etti. Aslında Evren Duyal da bu akşam aramızda olacaktı fakat son anda çıkan bir çekim programı nedeniyle gelemedi. Kendisinin selamları getirdim? dedi. Film hakkında konuşan Çolak ?Film benim birebir yaşadığım süreçlerden yola çıkarak yaptığım bir film. Tabi bu süreçte yaşadıklarımın çok hafif bir hali bu izledikleriniz. Eğer yaşadıklarımı gösterseydim eminim ki izleyemezdiniz. Türkiye´de gösterim şansı bulamadığı gibi bazı festivallere kabul dahi edilmedi. Ancak yurtdışında çok ilgi gördü. İnsanlar İspanya´da  göz yaşları içinde izledi. Benzer süreçler dünyanın her yerinde yaşanıyor? dedi.

Sinemaya başlama sürecinden de bahseden Çolak ?Liseye kadar sinema konusunda hiçbir ilgim yoktu, film bile izlemezdim. Kardeşimin cezaevi sürecinde refakatçi olarak giderken bir mahkumun ?Betimlemelerin çok iyi. Sinemayla ilgilenebilirsin? demesiyle ve beni Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin sınavlarına yönlendirmesiyle ilgilenmeye başladım. Bu ilk uzun metraj filmimdi. Daha çok belgeseller yapmıştım. Yakında bir proje gözükmüyor ama çalışmalar her zaman devam ediyor? diye konuştu.

/resimler/2018-12/1/1744484903341.jpg

YANKOL: KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

Etkinliğin sonunda Bandırma´nın simgelerinden oluşan plaketi Yönetmen Dilek Çolak´a takdim eden Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan Yankol ? Bandırma Belediyesi olarak Yönetmen Dilek Çolak´a ve Bandırma Sinema Amatörler Derneğine çok teşekkür ediyoruz. 10 yıldır Bandırma´da kültür ?sanat etkinliklerine önem veren bir anlayış ile hareket ediyoruz. Sergiler, tiyatrolar, imza günleri, kitap yayınları ve bağımsız filmler gösterimiyle kültür-sanat etkinliklerine önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Dursun Mirza bu konuya çok önem veriyor. Sizlerin de ilgisiyle güzel işler yapmaya devam ediyoruz? dedi. Haber: Ozan Ertuğrul



Anahtar Kelimeler: BANDIRMA HEMŞİRE DAYDI
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli