Hemşireler moral depoladı

Hemşireler moral depoladı

Sağlık Sen Erdek ilçe temsilciliği Hemşireler haftası münasebetiyle birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinde buluştu.








Sağlık Sen Erdek ilçe temsilciliği Hemşireler haftası münasebetiyle birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinde buluştu.


Aleyna restaurant'ta gerçekleşen yemeğe katılanlar Müzik Öğretmeni eşliğinde doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşadılar.


Sağlık Sen Erdek Temsilcisi Fethi Dörter gecede yaptığı konuşmasında ;Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde,çeşitli semtlerinde ki işyerlerinde çalışıyoruz.Belki farklı görüşlere inanıyor,Farklı siyasi partileri destekliyoruz.Ancak hepimizin ortak bir noktası var,Yaşamak için çalışmak ve emek-gücümüzü satmak zorundayız.İster fabrikalarda yada bürolarda,ister devlet işletmelerinde,ister özel şirketlerde,ister belediyelerde,kooperatiflerde olsun,hayatımızı yalnızca ücretle kazanıyoruz.

 

Dertlerimiz aynı,sorunlarımız ortak

İş garantisi istiyoruz.Çünkü patronlar,her gün zam yaparak zaten düşük olan ücretlerimizi sürekli eritiyorlar.

Peki haklarımızı alabiliyor muyuz? Hayır

Çünkü örgüt değiliz.Patronların dernekleri,sendikaları,birlikleri ve siyasi partileri var.Patronların,bizim kafamızı karıştıran,gerçekleri bizden gizleyen gazeteleri var,radyoları ve televizyonları var.Patronlar,hem ekonomiye hem de siyasete egemen.Haklarımızı almak ve geliştirmek için güçlü olmamız gerek.Patronlar karşısında güçlü durmanın yolu,en az onlar kadar örgütlü olmaktan geçer.Örgütlenmek,ortak çıkarlar temelinde,ortak hedefler için birleşmek demektir.Yüzlerce,binlerce işçi yenilmez bir güçtür.

Sendika,diline,dinine,rengine,siyasi görüşüne bakmaksızın bütün işçileri kapsayan bir kitle örgütüdür.Sendika,çalışanların ortak hak ve çıkarlar uğruna birliğin ifadesidir.Sendika,işçilerin ekonomik ve demokratik örgütlerdir.

Sendika,sadece işçilerin örgütü olduğu için bir sınıf örgüttür.

İşverenler sosyal hakları ancak kendileri ile özel işbirliği yapan yada kendilerine yaltakçılık yapan,yalvaran çalışanına verirler.Onurlu bir çalışanın ise buna ihtiyacı yoktur.

Onurlu bir çalışan çalışma arkadaşları ile birlik olur,hakkı olanı ister ve kazanmasını bilir diyerek sözlerine son verdi.

Hemşireler Haftası ile ilgili olarak duygu yüklü bir konuşma yapan Şennur Ay ise;İnsan oğlunun varoluşundan bu yana hasta bakımı varolmuştur.İlk hastane hendek savaşında kurulmuştur. Modern hemşirelik yakın zamana dayansa da Hemşireliğin doğumu ise rüfeyde adlı bayan ile başlamıştır.Hemşirelik haftası Florans Naitingelin doğum tarihi olan 12 Mayıs'ta kutlanmaya başlanmıştır. Bugün ise Hemşirelik bir karmaşıklık öznesi olmuştur. Ama hemşirelik ne olursa olsun Merhamet, sevgi, özveri gerektiren, onurlu bir meslektir.

 

Gözlem yapmayı bilmiyorsanız hemşire olmayın!







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli