Her gittiği yere müjde veriyor

Her gittiği yere müjde veriyor

KÖRFEZE 32 MİLYON AVROLUK ÇÖP PROJESİ” BAŞKAN UĞUR'DAN, EDREMİT'E MÜJDELİ PROJELER

Balıkesir’in Edremit ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Körfezine ’32 Milyon Avroluk Katı Atık Çöp Projesi, Zeytinleri Havadan Ücretsiz İlaçlama ve Hayvan Barınağı’ müjdesini verdi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı ile Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret ettikten sonra Belediye Meclisi Salonunda BASKİ yönetimi ve daire başkanları ve Edremit Belediye Meclis Üyeleri ile ilçedeki muhtarlarla bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, mahallerin sorunlarını ilk elden dinledi.

Değerlendirme toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ile birlikte Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da katıldı.

UĞUR, “KATI ATIK ÇÖP PROJESİ`Nİ HAYATA GEÇİRİLECEK”

Edremit’in kış nüfusunun 130 bin olduğunu ancak yazın bir milyonu bulduğunu hatta bir milyonu geçtiğini vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir’in en büyük ilçesi Bandırma, ikinci ilçesi ise Edremit’tir. Ancak yazın en yoğun nüfusa sahip ilçe ise Edremit’tir. Bölgede turizmin gelişmiş olması burada ki nüfusu da, sorunları da arttırmaktadır” gerçeğini bildiklerini söyledi.

“Edremit Körfezinde ki çöp sorununu çözmek için ‘Katı Atık Çöp Projesi`ni hayata geçirilecek ve ‘Katı Atık Çöp’ sorununu artık ‘Vahşi Depolama’ ile çözülmeyeceği anlaşılınca 2010 yılında başlayan Avrupa Birliği’nin (AB) de destek verdiği bir proje yaşama geçiriyoruz. Burhaniye’deki 285 bin dönüm alanda ‘Geri Dönüşümlü Katı Atık Çöp Toplama Tesisi’ ve Arıtma gibi toplam “32 Milyon Avroluk Çöp Projesine en kısa sürede çalışmaya başlayacağız” diye bilgi veren Başkan Edip Uğur, Edremit ve Altınoluk’ta arıtma tesislerinin çalıştığını ancak kapasitelerinin düşük olduğunu ifade etti.

Edremit’in Akçay Mahallesinin su tesisatının bulunmadığını, halkın yeraltı suları ile sorunlarını çözüm bulduğunu ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon İdaresi olarak bu sorunları çözeceklerinin açıklamasını yapan Başkan Uğur, “Şehirlerimizin, köylerimiz yani mahallelerimiz ile birlikte sorunlarını Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve muhtarlarımız ile birlikte çözeceğiz” dedi.

UĞUR, “ZEYTİN SİNEKLERİ BİZDEN KORKTU”

Balıkesir genelinde bulunan zeytinliklerin korkulu kâbusu olan ve bölgede verim azlığına neden olan ‘Zeytin Sineği’ ile mücadelede 30 Mart Yerel Seçimlerinde söz veren Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın ‘Gerekirse Uçak Alıp’ ilaçlamayı yaparız” sözünü ‘Bu iş Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin işidir. Biz uçak alıp ücretsiz zeytin ilaçlamasını yaparız” diyen ve sözünü tutan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Körfezinde Zeytinleri Havadan Ücretsiz İlaçlama müjdesini verdi.

“Zeytin Sineği ile mücadele için kollarımızı sıvadık. Körfezde 740 bin dekar alanda ilaçlama yapılması için Tarım Bakanlığından izinler ile ilaçları alındı ve uçaklar kiralandı. Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri yoğunluklu alanlarda ‘Zeytin Sineği’ sayımı yapıyorlar. Haziran bitti ve Temmuz sonuna geldik ‘Zeytin Sineği’ sayımı yeterli sayıya ulaşmadığı şimdilik ilaçlamaya gerek olmadığı belirtildi. Zeytin sinekleri bizden korktu, ortaya çıkmıyorlar” diye espri yapan Başkan Edip Uğur, “Bu işi Erdek Zeytin Zararlıları Zeytin Birliği üzerinden yapıyoruz. Bölgemizde ki Burhaniye Zeytin Zararlıları Zeytin Birliği zarar edip kapatılmış. Zeytincimizin gönlü rahat olsun. Biz görev başındayız” dedi.

AKÇAY MUHTARI “KÖPEK BARINAĞI” İSTEDİ

Edremit Körfezinin en büyük sorununun ‘Hayvan Barınağı’ olmaması ve yazlıkçıların geri dönerlerken, bırakıp terk ettikleri köpekler caddelerde ve sokaklarda sorun olduğunu belirten Edremit ilçesi Akçay Mahallesi Muhtarı Pınar Avcı, ‘Hayvan Barınağı’ sorununu acilen çözülmesini istedi.

“Edremit için ‘Hayvan Barınağı’ önemli bir sorun. Orman Bakanlığından 440 dönüm alanı ‘Hayvan Barınağı’ yapmak için tahsisi ettik. Burasının yapım maliyeti 10 milyar TL. olup en kısa sürede yapılıp, burada hayvanlar kısırlaştırılacak” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Biz, hatta burada Otelcilikte Yapacağız. Yazlıkçıların bıraktıkları hayvanlara tasma takıp, takip ve bakımlarını yapacağız. Yaz sezonunda geldiklerinde kendilerine teslim edip sahiplerinden ‘Bakım Ücreti’ alacağız” dedi.

UĞUR, GÜRE AFRODİT OTEL`DE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Edremit’teki tüm muhtarların sorunların daire başkanları ile birlikte tek tek dinleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sorunları not alıp en kısa sürede çözüm üreteceklerinin sözünü verdi.

Edremit Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, daire başkanları ve Edremit Belediye Meclis Üyeleri ile ilçedeki muhtarlar Güre Afrodit Otel`de iftar yemeğine katıldılar. ENVER DOLGUN



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı