``Her Kapak, bir adım sürüyor``

``Her Kapak, bir adım sürüyor``

Şahinburgazlı, Çırpanlı`ya durmak yok, adım adım kapak toplamaya devam.

Şahinburgazlı mavi kapak avcısı Ali Rıza Çırpanlı `` Her kapak bir adım`` kampanyasında hedef büyüttü.

Bugüne kadar Kapıdağ`ın kuzey kıyılarında kilolarca mavi kapak toplayarak engelli vatandaşlarımızın araba sahibi olma noktasında verdiği çaba Balıkçıların hurdaya çıkarttıkları plastik ağ mantarları ile sürüyor.

Kapıdağ`ın öteki yüzü sahillerinde ``Her kapak, bir adım`` efsanesi yazan Ali Rıza Çırpanlı, sonuçta plastik karışımının farklı bir parçası olarak nitelendirdiği kampanyanın mantar uzantısı Bandırma Engelliler derneğinden de takdir aldı.

Bandırma ve çevresi engelliler derneği başkanı Hüseyin Uçar aynı amaçla kullanılan pilastik karışımının mavi veya başka tür olarak değil tümünün aynı amaçla kullanıldığını belirterek Ali Rıza Çırpanlı`nın ilk günden bugüne dek ısrarla sürdürdüğü kampanya nedeni ile kendisini yürekten kutladığını kaydetti.

``Her kapak, bir adım`` Kampanyasının durmak bilmeyen efsane ismi Ali Rıza Çırpanlı ise ``Sonuç olarak hepsi plastik ve geri dönüşüm. Mavi kapak kişileri yönlendirmek. Beyaz mantar balıkçıları yönlendirmek. Hepsini çöpe atılıyorlar. Traktör dolusu, yazık, günah topluyorum. Bende bir işe yarasın hemde çevre temizliği olsun diye,  bir mantar en az 100 tane mavi kapağa eş değer kapakta topluyorum, mantarda, önemli olan engelliler vatandaşlarımıza bir nebze katkı vermek, onlar istediği gibi değerlendirsin, havuzda biriken para önemli sandalye yerine başka ihtiyaçlarıda olabilir.`` diyerek azmindeki heyecanı bizimle paylaşıp hedefe kilitlenen kampanya`nın birileri için bitse de, kendisi için sonuna dek devam edeceğini kaydetti.




ali rıza çırpanlı
29.09.2013 14:57:09
MAVİ KAPAK TOPLAYIP YARDIMDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİMYARDIMLARINI BEKLERİM YARDIM YAPAN YAPMAYAN LAR HEPİMİZBİRER ENGELLİ ADAYIDIR YAPILAN HER YARDIM YAPANIN KENDİSİNE TEKERLEKLİ SANDALYE OLARAK GERİ DÖNER -- ALLAH MUHTAÇ ETMESİN

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli