Her kuşun eti yenmez

Her kuşun eti yenmez

Gönen Polisi, dolandırıcının numarasını yutmadı

Gönen polisi, dolandırıcıların oyununu bozdu 

Gönen’de 26 bin liralık telefon dolandırıcılığı polisin zamanında müdahalesiyle önlendi.  70 yaşındaki yaşlı adam parasını kurtaran Gönen polisine çok teşekkür etti. 

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kendilerini polis, savcı gibi tanıtan dolandırıcılar vatandaşları mağdur etmek için her türlü yolu denemeye devam ediyor. Manyas’ın Kocagöl Mahallesinde yaşayan 70 yaşındaki İbrahim Karanfil’i sabah saatlerinde arayarak kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar inandırıcılık sağlamak amacıyla 155 taktiğini kullandı. Banka hesap bilgilerinin terör örgütünce ele geçirildiğini söyleyen dolandırıcılar, yaşlı adamdan cep telefonunu kapatmadan, sabit hattan 155’i aramasını istedi. 155’i aradığını zanneden yaşlı adam, bilgileri teyit edince verilen talimatları yerine getirmeye başladı. İbrahim Karanfil, evde altın, döviz ve nakit ne varsa varsa miktarını soran dolandırıcılara 10 bileziği olduğunu söyledi. 


10 BİLEZİĞİNİ SATIP DOLANDIRICILARIN HESABINA YATIRDI
Dolandırıcılar, operasyonun gizlilik içinde yürütülmesi nedeniyle kendilerinden başka kimseyle telefonda görüşmemesi gerektiğini söyledikleri Karanfil’den, bilezikleri bozdurarak verilen hesaba yatırmasını istedi. Bileziklerle birlikte Gönen’e giden yaşlı adam önce 10 bileziği 26 bin liraya bozdurdu ve ardından bankaya giderek verilen hesaba yatırdı. Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, yaşlı adamdan kredi çekmesini istedi. Babasının telefonun sürekli meşgul olması nedeniyle annesini arayan kızı durumu öğrenince hemen polisi arayarak konuyu anlattı. Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bankada kredi işlemleriyle uğraşan İbrahim Karanfil’e ulaştı. Parayı hesaba yatırdığının öğrenilmesinin ardından dolandırıcılar parayı çekmeden hesap bloke edildi. Dolandırıldığını anlayan yaşlı adam Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. 
“155’İ ARA DEDİKLERİNDE İNANDIM”
Dolandırıcıların 155’i arattırdığı için inandığını söyleyen İbrahim Karanfil, “Telefonu bir an bile boş bırakmadılar. Sürekli aradılar. İnanmazsan 155’i ara dediler. Bende aradım, verilen bilgilerin doğru olduğunu söyleyince korktum. Ne dediyseler yapmaya başladım. Eğer polis arkadaşlar gelip durumu anlatmasa hem bileziklerin parası gidecekti hem de kredi çekip yollayacaktım. Gönen polisimize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu. Birol Kayışkoparan-Gönen

 



Anahtar Kelimeler: kuşun yenmez
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli