Her şey, bir somun ekmek için

Her şey, bir somun ekmek için

Pandemide Kepenkleri kapatılan esnaf, meydandan seslendi. "Derdimiz bir somun ekmek yemek"..

Pandemi sürecinde işyerleri kapatılan esnaf daha fazla dayanamadı. Cumhuriyet alanında bir araya gelen işyeri kapalı esnaf AVM ler başta olmak üzere bir çok işyerinin çalıştığı Pandemi sürecinde hijyen kurallarına uymak kaydı ile kendilerinede kısmi çalışma izni verilmesini istedi.

Bandırma Cumhuriyet alanındaki Basın açıklamasında işyerlerinde kepenk indirilen küçük esnafa bazı sivil toplum kuruluşları yanı sıra CHP, DEVA, İYİ Parti ve Gelecek partisi destek verdi.

Cumhuriyet alanındaki basın açıklamasında konuşan Ehl-i Nispet Cafe işletmecisi Emine Kaya, Pandemi sürecinde 1 ve 2.ci kapatma süresi ile kepenk indiren küçük esnafın kira ve vergi harcamalarının yanı sıra personel giderlerinin devam ettiğini, Yapılan yardım ve desteklerin yetersiz kaldığını vurgulayarak " Kepenk kapatan işyeri sahipleri, çalışanları, bu işletmelerde çalışan müzisyenlerin mağduriyeti yanı sıra, hertürlü vergi mükellefiyeti devam ederken AVM ler faaliyetlerine devam ediyor. Bu olumsuzluk karşısında intihar eden esnaflar var. Amacımız bir somun ekmek yemek, bize bunu çok görmeyin" dedi.

Esnafın Cumhuriyet alanındaki basın açıklaması ardıdan topluluk sessiz bir şekilde dağıldı.

 



Anahtar Kelimeler: somun ekmek
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı