Heykel Sempozyumu sonuçlandı

Heykel Sempozyumu sonuçlandı

Bu yıl 20.sini düzenlenen Uluslararası Marmara Heykel Sempozyumu törenle sonuçlandı

"Bir millet resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz,bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. ‘’

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerini düstur edinerek bu yıl 20.sini düzenlediğimiz Uluslararası Heykel Sempozyumda; Hakan Şengönül, Kiril Grekov, Anna Sosenkaia, Mehmet Umut Çetiz, Figen Tek Altun, Esin Kayhan, Tamila Mamatov, Abdullah Sıtkı Eryılmaz, Roben Divarcı, Özlem Şengönül isimlerindeki heykeltıraşlarımız birbirinden güzel eserleri Avşa Adamızda sergilenmek üzere tabiri caizse nakış gibi işlediler.

Tüm sanatçıların eline, emeğine sağlık. Uluslararası boyut kazandırılan ve Adalar da 20 yıldır süre gelen bu faaliyete Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Esit Enerji'in yanı sıra güzel eserlerin ortaya çıkmasında, Akar Madencilik, Özsoy Madencilik, Dostlar Mermer, Öztürktaş Madencilik, Tüm Mermer Madencilik, Kaya Mas Madencilik, Sipahioğlu Madencilik, Köroğlu Kardeşler Madencilik, Üç-ha Kardeşler Madencilik, Oğuz Kalsit Madencilik gerekli hammadde olan mermer bağışında bulundular.

Marmara Adalar Belediye Başkanaı Süleyman Aksoy törende yaptığı açıklamada,  bu yıl sempozyumda görev alan küratör Hakan Şengönül önderliğinde kanserle mücadelesine rağmen yüzünden bir an olsun tebessümü eksik etmeyen, güçlü duruşuyla tanınan 21 yaşındaki demir bacaklı kız Neslican TAY’ın anıt mezar çalışmasının da gerçekleştiğini,  Bu koca yürekli kızın Anıt mezarı tamamlandığında memleketi Rize’ye taşınacağını vurgulayarak  "Neslican TAY kızımıza Allah’tan rahmet diliyor, bu illet hastalıkla mücadelesine devam eden tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Programa Marmara Adalar Kaymakamı Göksel Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı İrfan Okur, İlçe Emniyet Amir V. Uğur Balcı katılım sağladı.



Anahtar Kelimeler: Heykel Sempozyumu sonuçlandı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false