Hıdırellez Ateşi Şenliğe Dönüştü

Hıdırellez Ateşi Şenliğe Dönüştü

Bolluk ve bereketin habercisi Hıdırellez büyük bir coşkuyla kutlandı

 

Hıdırellez Ateşi Şenliğe Dönüştü

/resimler/2016-5/6/1733562800878.jpg

Bolluk ve bereketin habercisi Hıdırellez büyük bir coşkuyla kutlandı. Şişli Belediyesi´nin düzenlediği Hıdırellez kutlamalarında geleneksel Hıdırellez ateşi yakıldı, dilekler dilendi, Roman müziğinin eşliğinde vatandaşlar hep birlikte eğlendi.

5 Mayıs´ı 6 Mayıs´a bağlayan gece kutlanan, bolluk ve bereketin habercisi kabul edilen Hıdırellez, bu yıl Maçka Sanat Parkı´nda şenlik havasında kutlandı. Şişli Belediyesi´nin her yıl Kuştepe´de düzenlediği geleneksel Hıdırellez kutlamaları, bu yıl Kuştepeli Roman´ların da yoğun katılımıyla Maçka Sanat Parkı´nda gerçekleşti. Şenlik saat 16.00´da yetişkin ve çocuk atölyeleri ile başladı. Roman müziği atölyesi, tahta oyuncak atölyesi ve çocuk sirki ile çocuklar eğlenirken, yetişkinler tavla turnuvalarına katıldılar.

İstanbul´un pek çok yerinden şenlik için Maçka Sanat Parkı´na gelen vatandaşlar, DJ performansı ile eğlenmeye başlarken, ilerleyen saatlerde Kuştepeli Roman vatandaşların isteği ile sahne alan yerel müzisyenlerle kutlamalar devam etti. Geceye özel tasarlanan dilek ağacı ise kutlamaların ilk dakikalarından itibaren büyük ilgi gördü. Barış, huzur, mutluluk dilekleri bol bol dilendi.  

Gecenin ilerleyen saatlerinde geleneksel Hıdırellez ateşi yakıldı. Şenliği düzenleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü´nü de adet olduğu üzere üç kere ateşten atladı. Hoş geldiniz konuşması yapan İnönü, kadim bir gelenek olan Hıdırellez´in bolluk ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, karanlık ve zor bir dönemden geçen ülkemiz için barış ve huzur dileğini iletti. Bu dileğini dilek ağacına asmayı da ihmal etmedi.

Gece 23.00´e kadar devam eden kutlamalar, gelecek yıl yeniden buluşmak dileği ile sonlandı.

/resimler/2016-5/6/1737535774287.jpg



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı