Hızır gibi yetişiyor.

Hızır gibi yetişiyor.

Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişen "Karagün dostu" gibi

Gönen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2021 yılı faaliyet döneminde ihtiyaç içindeki vatandaşlara el uzatmaya devam etti.

Gönen ilçe vakıf bütçesinden 2 milyon 411 bin TL, merkezi bütçeden 19 milyon 137 bin TL olmak üzere, ilçede 2021 yılında toplam 5.411 haneye 21 milyon 548 bin TL’lik sosyal yardım yapıldı.

 Yardımların en büyük kısmını 12 milyon 913 bin TL ile engelli ve yaşlı yardımları oluştururken, aile yardımları 1 milyon 364 bin TL, yakacak yardımları 681 bin TL, elektrik tüketim desteği 607 bin TL, eğitim ve sağlık yardımları 586 bin TL oldu.

PANDEMİ MAĞDURLARINA YAPILAN YARDIMLAR;2020 Yılında olduğu gibi, kovit-19 hastalığı ile mücadeleden mağdur olan, işleri etkilenen vatandaşlardan toplam 3 milyon 587 bin TL pandemi yardımı yapılarak bir nebze olsun rahatlama getirilmiş oldu.

DİĞER SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ;

Sosyal devlet anlayışı içerisinde eşi vefat etmiş, ancak herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almayan kadınlara 638 bin TL, öksüz ve yetimlere 27 bin, kronik hastalığı olanlara 42 bin muhtaç asker ailelerine ise 36 bin TL yardım ödemesi yapıldı. 

MUHTAÇLIK SINIRI; Gönen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız muhtaç durumda olan her bir vatandaşın yanında yer aldı.

 Öncelikle aynı hanede yaşayan bireylerin gelir toplamının kişi başı tutarı 1.417 TL altında olanlar fakir ve muhtaç kabul edilerek. Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar ile evde bakım raporlu hastası olanlar için muhtaçlık sınırı kişi başı gelir 2.835 TL’. 2020 Yılında olduğu gibi, kovit-19 hastalığı ile mücadeleden mağdur olan, işleri etkilenen vatandaşlara toplam 3 milyon 587 bin TL pandemi yardımı yapılarak bir nebze olsun rahatlama sağlandı.

MAĞDUR KİMSE KALMASIN! Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğümüzün yardım çeşitliliği yüksek. Yukarıda sayılan yardımlar haricinde muhtaçlık sınırı içerisinde kalan ailelere ev yapım, ev onarım, doğal gaz bağlantısı sağlama gibi yardımlar da yapıldı. Çevrede yardıma muhtaç durumda olan vatandaşları kaymakamlığa bildirilmesini isteyen Gönen Kaymakamı bu kişileri ya da Vakfa yönlendirilmesini istedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yönetim kurulu mağduriyetleri gidermek için her bir başvuruyu özenle incelemekte ve sosyal yardımları adaletli bir şekilde dağıtmaya çalıştığını ifade eden Gönen kaymakamı Dr. Arslan Yurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı olarak hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için üstün çaba sarf ettiklerini açıkladı. Ahmet Olgazlı-Gönen



Anahtar Kelimeler: Hızır yetişiyor.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı