Hizmet standarttı yükseldi.

Hizmet standarttı yükseldi.

DEVLET HASTANESİNE HD KALİTEDE YENİ ENDOSKOPİ CİHAZI GELDİ

 

Her geçen gün ekipmanlarına yenisini ekleyen Bandırma Devlet Hastanesi, son teknoloji cihazlar alarak ekipmanlarını güçlendiriyor. HD kalitede yeni endoskopi cihazını ekipmanlarına kazandıran Bandırma Devlet Hastanesinde hastalara daha kaliteli hizmet vermekiçin çalışmalar devam ediyor.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muzaffer ŞENVELİ;  halkımıza imkânlarımız ölçüsünde her zaman en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Buna yönelik olarak ta günümüz teknolojilerine uygun, modern tıbbi cihazları hastanemize kazandırmak için uğraş veriyoruz. Hastanemize yeni cihazlar kazandırmaya devam edeceğiz.  Yeni endoskopi cihazı, en ince ayrıntıya kadar görüntü verebiliyor. Uzman doktorlarımız tarafından muayene edildikten sonra uygun görülen hastalar  Endoskopi Ünitesinde aldıkları randevu ile Endoskopi işlemi yaptırabilmektedir. Yemek borusu, mide ve ince bağırsağın bir bölümünün direkt olarak gözle incelenmesi tanısal işlemlerin yapılması,  mideye beslenme tüpü yerleştirilmesi bu cihazla yapılmaktadır. Hastaya bu muayene, ağızdan küçük çaplı ucunda parlak ışığı olan, uzun ve bükülebilir bir tüpün yutturulması ile gerçekleştirilir. Tüpten aşağıya doğru bakarak herhangi bir hastalığın olup olmadığı araştırılır. Gerekli durumlarda laboratuar analizleri için küçük doku örnekleri alınır.

Bizler hastalarımızın sağlık sorunlarının, ilçe dışına gitmek zorunda kalmadan ikamet ettikleri yerde giderilebilmesi için çalışıyoruz. Bu sebeple öncelikle hekim kadrosunun arttırılması yönünde çalışmalarımız hızlandırdık. Aynı zamanda da ekipman yönünden de hastanemizi güçlendirmeye çalışıyoruz.

Yeni uygulamalar sayesinde sevklerde azalma yaşandığını da kaydeden Başhekim Şenveli, bu ünitemize başvuran hastaların, teşhislerinin konulup, tedavilerinin daha etkin ve hızlı olması için alınan bu cihazlar sayesinde, yapılan işlemler daha hızlı gerçekleşmektedir. Yeni düzenlemelerle ilçe dışına hasta sevkimiz azalırken, hastalarımız için verilen randevu süreleri kısalmıştır. Ünitemizde daha önce tek cihazla hizmet verilmekte idi. Bizler göreve geldikten sonra hastane yönetimi olarak yaptığımız girişimler neticesinde bir cihazın daha hastanemize kazandırılması sağlanmış ve hastanemizdeki uygulama ve hasta sayısında yüzde 300 oranında artış olmuştur. Örneğin 2013 yılında Hastanemizde toplam 858 hastamıza endoskopi işlemi yapılırken, sağlık çalışanlarımız tarafından fedakârca verilen hizmetler sayesinde 2014 yılında 2006 hastaya ve 2015 yılında ise 2704 hastaya endoskopi işlemi yapılmıştır. İnşallah kazandırılan yeni endoskopi cihazıyla birlikte hastalarımıza daha hızlı ve modern sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz.

 Bununla birlikte yine yapılan alt yapı çalışmaları ve kazandırılan ekipmanlar sayesinde, kolonoskopi işlem sayılarında da yüksek oranda artış görülmektedir.

Kolonoskopi işlemi; kalın bağırsak (kolon) ve rektumdaki değişiklikleri veya anormallikleri tespit etmek için kullanılan bir testtir. Bu işlem sırasında uzun, esnek bir tüp (kolonoskop) ile rektum içine girilir. Tüpün ucunda yer alan küçük bir video kamera doktorun tüm kolon içini görmesini sağlar. Eğer gerekirse, kolonoskopi sırasında görülen polip ya da anormal dokular çıkarılabilir. Doku örneklerinin (biyopsi) alınması da kolonoskopi sırasında yapılmaktadır.

Kolonoskopi işleminde yüzde 1700 oranında artış olmuştur. Örneğin, 2013 yılında toplam 89 hastaya bu işlem uygulanırken, yapılan çalışmalar sayesinde 2014 yılında 687 hastaya, 2015 yılında ise 1547 hastaya kolonoskopi işlemi yapılmıştır. 

Bizler hastane yöneticileri olarak, öncelikle tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan ve görevlerini özveriyle yapmaya gayret eden sağlık çalışanı mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yeni cihazımız  halkımıza hayırlı olsun.? dedi.



Hasan Dizdar
4.01.2016 03:46:47
Evet evet böbrek ameliyatı bile yapılamayan 150 bin nüfuslu şehrin hastahanesi cilalı parlak!..

Anahtar Kelimeler: Hizmet standarttı yükseldi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı