Hizmet birliği fesh oldu

Hizmet birliği fesh oldu

Gönen İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Belediyeye devir oldu.

Gönen İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, Gönen tarihinde 40 yılı bulan yatırım ve hizmet  faaliyetini gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı ile sonlandırdı.

Fiili olarak 40 yıldır gündemde olan, 2005 yılından bu yana da yasal düzenlemelerden aldığı güç ile en etkin şekilde köylere ve kırsal kesime her türlü altyapı hizmeti ile yatırımları ulaştıran Köylere ulaştırmakta idi.

Hizmet götürme birliği, bu yöndeki harcamaları Mülki İdare Amiri başkanlığında güçlendirilen mahalli yönetimlerle etkin, hızlı ve doğrudan kullanarak  Gönen’in yakın tarihinde önemli rol oynadı.

Hizmet Birliği Balıkesir’in de dahil olduğu büyükşehir yasası kapsamında Gönen Belediyesine devir oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yaparak genel kurulu başlatan Kaymakam Hüseyin Parlak, Hizmet Birliğinin çalışmalarına dayanak olan yasal düzenlemeleri anlattıktan sonra Birliği’nin iz bırakan çalışmalarında emeği olan dönemin Kaymakamları Mehmet Demirezer, Saim Eskioğlu ve Bekir Dınkırcı’ya ayrı ayrı teşekkür etti.

Hizmetlerden ve kaynaklardan da söz etti. Köylerimizin ve en ücra yurt köşelerinde su, yol, kanalizasyon gibi altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi ile gelişmişlik adına yapılan yatırımların tamamında Hizmet birliğini imzasının olduğunu söyledi.

  Kaymakam Hüseyin Parlak toplantının bir son olmadığını var olan ve sürüp giden hizmetlerin bundan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Gönen Belediyesi tarafından devam ettirileceğini belirtti.

 Son 8 yılı örnek verdiği konuşmasında 8 Trilyon TL gibi bir meblağın KÖYDES Projesinden, yine 8 Trilyon TL gibi bir bedelin de Özel İdare bütçesinden karşılanarak toplamda 375 ayrı işin gerçekleştirilerek Gönenin kalkınmasına katkı sağlandığını anlatan Parlak toplantının son aşamasında devir protokolünü Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile karşılıklı imzaladı.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı